• 17 Ιουλίου, 2021

Μύκονος: 18χρονος Ιταλός τουρίστας με κοροναϊό ψάχνει ξενοδοχείο καραντίνας (vid)

 Μύκονος: 18χρονος Ιταλός τουρίστας με κοροναϊό ψάχνει ξενοδοχείο καραντίνας (vid)

Σε απόγνωση ένας 18χρονος από την Ιταλία που βρίσκεται στο νησί της Μυκόνου για τουρισμό και διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό. Με τα ξενοδοχεία καραντίνας να έχουν γεμίσει ο νεαρός τουρίστας δεν μπορεί να μείνει πουθενά.

Κάτοικος του νησιού της Μυκόνου προχώρησε σε καταγγελία στο MykonosTV, σημειώνοντας ότι το νεαρό παιδί αναγκαστικά θα μείνει στον δρόμο, αφού κανείς δεν τον δέχεται.

Πολιτική Προστασία, Κέντρο Υγείας και Δήμος Μυκόνου δηλώνουν αναρμόδιοι να βοηθήσουν και σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες, ο νεαρός μπορεί να μείνει σε κάποιο κατάλυμα αρκεί να ενημερώσει ότι πάσχει από κοροναϊό, όμως κανένα ξενοδοχείο ή άλλο κατάλυμα δεν τον δέχεται.

Μάλιστα όπως τονίζει ο κάτοικος, αυτή η συμπεριφορά είναι η χειρότερη δυσφήμιση για το «νησί των ανέμων» όταν η πληρότητα ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού είναι στο 97% με 98%.

Ζητά από το κράτος να προλάβει τις καταστάσεις και να βρει μια άκρη για να βοηθήσει τον νεαρό παιδί αντί να του γυρνά την πλάτη και να τον αφήνει μόνο του, καθώς είναι ασθενής.

«Αν ήταν γιος μου τι θα έκανα; Μεγαλώνει το πρόβλημα και το κρύβουν, αλλά κάποια στιγμή θα σκάσει η φούσκα. Δεν θα μπορούμε να τους κρατήσουμε. Ας τους στείλουν στη Πάρο, εδώ δεν τον παίρνουν καν μέσα στο νοσοκομείο» τονίζει χαρακτηριστικά.