• 24 Οκτωβρίου, 2021

Μπροστά σε νέα μέτρα Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα – Τα λύματα δείχνουν μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

 Μπροστά σε νέα μέτρα Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα – Τα λύματα δείχνουν μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

 Οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λάρισας είναι αντιμέτωπες με νέα έκτακτα μέτρα λόγω του κοροναϊού.

Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας βρίσκονται μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, καθώς επί της ουσίας θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα τύπου lockdown σε όλη σχεδόν τη βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως είναι φυσικό μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για τη Θεσσαλονίκη.

Η Επιτροπή συνεδριάζει και αναμένεται να εισηγηθεί και επίσημα την ένταξη στο επίπεδο 4 τις περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Λάρισας.

Τι είναι το Σαχέλ που περιλαμβάνεται στην ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής με τη Γαλλία- Ο ρόλος της Τουρκίας και η “φωλιά” των τζιχαντιστών

Στο επίπεδο ετοιμότητας 4 τα βασικά μέτρα είναι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης αναφέρθηκε στην αύξηση του ιικού που παρατηρείται στις τελευταίες μετρήσεις των λυμάτων, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανέφερε ο καθηγητής, το ιικό φορτίο εκτοξεύτηκε σε Αττική κατά 58%, Αλεξανδρούπολη 198%, Ξάνθη 166% και Λάρισα 62% και φαίνεται ότι στις περιοχές αυτές ανοίγει ένας νέος κύκλος διάδοσης, που θα αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο Νίκος Θωμαΐδης εκτίμησε ότι αυτή η αύξηση που παρατηρείται στα λύματα ενδεχομένως να οδηγήσουν και σε 3.500 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των τεστ που θα πραγματοποιηθούν. Ανέφερε επίσης ότι «φέτος βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση, καθώς πέρυσι είχαμε πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, καθώς τέτοια εποχή ξεκινούσε το δεύτερο κύμα, πολύ αργά. Τώρα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του 4ου κύματος και ενδεχομένως να ξεκινάει το 5ο κύμα το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί τέλος Οκτωβρίου».