Μπουρλά: Την επόμενη τριετία το εμβόλιο για τον καρκίνο

 Μπουρλά: Την επόμενη τριετία το εμβόλιο για τον καρκίνο

Στόχος είναι να έχουμε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό που θα διαρκεί ένα χρόνο, ενώ μέσα στην επόμενη τριετία μπορούμε να αναμένουμε εμβόλια και για τον καρκίνο, υπογράμμισε ο Άλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Όπως είπε ο κ. Μπουρλά στη συζήτηση με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Παύλο Τσίμα, «έχουμε τα όπλα, τα καινούρια εμβόλια».

Ανάλυση για την επίσκεψη Νούλαντ/ Ελληνοτουρκικά: Ο κίνδυνος μπροστά μας…

Τα επόμενα 1-2 χρόνια είναι πιθανόν να βρούμε εμβόλια για άλλες αρρώστιες με χρήση της τεχνολογίας mRNA. Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια μπορούμε να αναμένουμε εμβόλια για τον καρκίνο και στα επόμενα 2 χρόνια εμβόλια για άλλες ασθένειες σημείωσε. 

«Μόνο στην τεχνολογία mRNA σε δύο χρόνια αποκτήσαμε εμπειρία δεκαετίας, γεγονός που θα αποτελέσει εφαλτήριο για νέες εφαρμογές» εξήγησε ο CEO της Pfizer, επισημαίνοντας τις «αλλαγές που σημειώθηκαν στον τρόπο που πραγματοποιούνται οι κλινικές έρευνες».

Όπως επισήμανε o κ. Μπουρλά τα μέτρα θα χαλαρώσουν, γιατί η κοινωνία το ζητάει επιτακτικά, καθώς έχουμε θεραπείες, που προκαλούν «αλλαγή του παιχνιδιού». «Όλα αυτά θα μας δώσουν τη ζωή μας πίσω αυτή τη χρονιά» είπε, αν και διευκρίνισε πως ο ιός θα υπάρχει μαζί μας και τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «έχουμε χιλιάδες επιστήμονες με τεράστιο δυναμικό αλλά δεν έχουν την ευκαιρία. Ήμουν σίγουρος ότι αν δημιουργήσουμε στην Θεσσαλονίκη ένα κέντρο θα είχαμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα, όπως και έγινε. Το κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη επιδεικνύει φανταστικά αποτελέσματα, ενώ πολλοί CEO άλλων εταιρειών έχουν ήδη πάρει την απόφαση να έρθουν στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη».

Πηγή: skai.gr

Μανώλης Δράκος