• 24 Ιανουαρίου, 2022

Μπουρλά: Μπορεί να χρειαστεί νωρίτερα και η τέταρτη δόση εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

 Μπουρλά: Μπορεί να χρειαστεί νωρίτερα και η τέταρτη δόση εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί μια τέταρτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό για καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Όμικρον, καθώς οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει την προστασία των αντισωμάτων με δύο δόσεις.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία περίμενε να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις ειδικά για την Όμικρον.

Ανάλυση: Η… αμείλικτη αλήθεια των αριθμών για το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του 2017 και τις τωρινές

«Όταν δούμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, [θα προσδιορίσουμε] εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Και το δεύτερο σημείο, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο Squawk Box του CNBC, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Από την πλευρά του ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η τρίτη δόση αναμένεται να κυκλοφορήσει το συντομότερο δυνατό και πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να προσφέρει την απαραίτητη προστασία έναντι ενός άλλου κύματος λοιμώξεων.

«Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», τόνισε και πρόσθεσε ότι θεραπείες όπως το από του στόματος αντιιικό χάπι Paxlovid της Pfizer θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε αναφέρει πως μπορεί να χρειαστεί και τέταρτη δόση, αλλά εκτίμησε ότι θα χρειαζόταν περίπου ένα χρόνο μετά την τρίτη. Τώρα ωστόσο είπε ότι ίσως είναι αναγκαίο να γίνει νωρίτερα.

«Με την Όμικρον, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να χρειαστούμε να γίνει πιο γρήγορα», πρόσθεσε.


Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.