• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Μπουρλά: 500.000.000 χάπια Pfizer μέσα στο 2022

 Μπουρλά: 500.000.000 χάπια Pfizer μέσα στο 2022

Το οπλοστάσιο κατά της πανδημίας ενισχύεται καθώς μετά το εμβόλιο πλέον στο παιχνίδι μπαίνει και το αντιικό φάρμακο της Merk, το οποίο θα χορηγείται στη Μεγάλη Βρετανία.

Νωρίτερα την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι η Pfizer ανέπτυξε ένα χάπι το οποίο μειώνει κατά 89% τις νοσηλείες αλλά και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά μιλώντας στο CNN έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άλμπερτ Μπουρλά:

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ – Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer

Νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Άρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές.

ΤΖΟΝ ΜΠΕΡΜΑΝ – Δημοσιογράφος CNN

Πότε πιστεύετε ότι το χάπι θα εγκριθεί;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Θα υποβάλουμε αίτηση (για έγκριση) το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ότι θα υποβάλουμε αίτημα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών (25/11).

Pfizer CEO on new pill data: I think it’s a great day for humanity

Δημοσιογράφος CNN

Πόσα χάπια τέτοιου είδους μπορείτε να παράγετε προσεχώς; Πότε θα δούμε την αγορά να γεμίζει με χάπια;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Αναμένουμε ότι θα παράξουμε 500 εκατομμύρια χάπια τον επόμενο χρόνο, το οποίο σημαίνει 50 εκατομμύρια θεραπείες. Κάθε θεραπεία είναι για πέντε μέρες, δύο χάπια την ημέρα, ένα το πρωί και ένα το βράδυ.

Δημοσιογράφος CNN

Πόσα θα έχουμε τον Ιανουάριο του 2022;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, αλλά το πρώτο μισό του έτους περιμένω περίπου τα μισά από τα 50 εκατ. άρα, ίσως λίγο λιγότερα από 25 εκατομμύρια.

Δημοσιογράφος CNN

Δεν κάνετε πλέον δοκιμές, τις σταματήσατε, σωστά;

ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Στην πραγματικότητα σταματήσαμε τις δοκιμές στην έρευνα που αφορά τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, αυτούς που έχουν συννοσηρότητες, που έχουν κι άλλες ασθένειες μαζί με τον κορωνοϊό.

Συνεχίζουμε τις δοκιμές σε δύο άλλες έρευνες, για τις οποίες θα γνωρίζουμε στις αρχές του 2022. Η πρώτη είναι για ασθενείς, χωρίς υποκείμενα (νοσήματα). Άνθρωποι που κόλλησαν COVID, αλλά δεν έχουν για παράδειγμα διαβήτη ή καρδιαγγειακά προβλήματα, εκτός από COVID.

Η άλλη (έρευνα) έχει να κάνει με την προστασία των επαφών, όπως για παράδειγμα, αν κάποιος κολλήσει, δίνουμε χάπι όχι μόνο στον ασθενή, αλλά και στους ανθρώπους που ζουν μαζί του.