• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας – Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για το Ράλι Ακρόπολις

 Μποτιλιάρισμα στο κέντρο της Αθήνας – Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις και για το Ράλι Ακρόπολις

Οπλισμένοι με ψυχραιμία θα πρέπει να είναι οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας.

Αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα στην Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος) στο Δαφνί, στην Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) από ΚΤΕΛ, στην Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) από Αττική οδό, στην άνοδο του Κηφισού από την Ιερά Οδό.

Επίσης, με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην κάθοδο της Αλεξάνδρας από Αγία Παρασκευή, στην Κατεχάκη ρεύμα από Ηλιούπολη), και στα δύο ρεύματα της Κηφισίας από Χαλάνδρι έως Αμπελόκηπους.

Με χαμηλές ταχύτητες η κυκλοφορία και στην Βασιλίσσης Σοφίας, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, την άνοδο της Καλλιρόης, την άνοδο της Συγγρού από Άγιο Σώστη, και την Αμαλίας.

Σεισμόπληκτοι στη Νίκαια: Ξεχασμένοι στα κοντέινερ για 22 ολόκληρα χρόνια

Τέλος, αυξημένη είναι η κίνηση στη Βουλιαγμένης, την Ποσειδώνος (Αλίμου έως Καραϊσκάκη -ρεύμα προς Πειραιά) και στην Περιφερειακή Καρέα προς Αθήνα.

Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τροχαία σήμερα και αύριο στο κέντρο της Αθήνας για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη όσο και για το ράλι Ακρόπολις.

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί μέτρα της Τροχαίας για τη διεξαγωγή της τελετής αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Συγκεκριμένα, από τις 10:00 θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Αδιάβατο θα είναι το κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη για την Τελετή Εκκίνησης του Ράλι Ακρόπολις 2021.

Η τελετή έναρξης του Ράλι Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 17:30΄ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λεωφόρου Αμαλίας.

Ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις στο Σύνταγμα

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 18:00 θα διεξαχθεί η 1η Ειδική Διαδρομή («COSMOTE 5G Athens Stage») του EKO Acropolis Rally 2021, στη διαδρομή:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής των Ελλήνων) – συνέχεια Λ. Αμαλίας -, περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας -, αριστερά Β. Γεωργίου Α’ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α’ -, αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α’ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α’ – Τερματισμός (ύψος ξενοδοχείου «King George»).