• 5 Αυγούστου, 2021

Μπογδάνος κατά Μπογιόπουλου: “Ήρθε και η δική σου ώρα”

 Μπογδάνος κατά Μπογιόπουλου: “Ήρθε και η δική σου ώρα”

Μετά την κριτική που δέχθηκε για την παρουσία του σε συγκέντρωση κατά των προσφύγων, στην οποία συμμετείχε και ο Ηλίας Κασιδιάρης, και την επίθεση κατά της δημοσιογράφου του “9,84” Ελευθερίας Κουμάντου, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ επιτέθηκε τώρα και κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου επειδή του άσκησε (εμμέσως) κριτική.

Ειδικότερα, ο Κ. Μπογδάνος απειλεί τον δημοσιογράφο σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «σου την χαρίζω χρόνια» και ότι «ήρθε και η δική σου ώρα…».

Αφορμή για την υπερχείλιση της… δημοκρατικότητας του, ήταν η ακόλουθη ανάρτηση του Νίκου Μπογιόπουλου στο Twitter (18/7/2020):

«Ακούω για “φασίστα”. Για “ρουφιάνο”. Για “γλίτσα”. Για “γελοίο”. Για “προϊόν και σύμβολο της παρακμής”. Όλα αυτά είναι σωστά. Βασικά, όμως, το παιδί είναι για λύπηση…».

Στην ανάρτηση αυτή – στην οποία το όνομα «Μπογδάνος» δεν αναφέρεται – απάντησε με απειλές ο Κ. Μπογδάνος:

«Μπογιόπουλε σου τη χαρίζω χρόνια τώρα κυρίως διότι σε λυπάμαι που από παντού σε πετάνε. Όχι πια. Ήρθε και η δική σου ώρα -με όλο το υλικό που μού´χεις αφιερώσει- να καταλάβεις ότι εδώ δεν είναι ΕΣΣΔ κι εσύ δεν είσαι κομισάριος».

Τι δήλωσε ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε στον «Ημεροδρόμο» για το περιστατικό:

«Πληροφορήθηκα ότι ο εκδιωχθείς από τον ΣΚΑΙ ως φορέας “παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων” με παρακολουθεί χρόνια και μαζεύει υλικό της δημοσιογραφικής δουλειάς μου. Προφανώς δεν του χρησίμευσε σε τίποτα. Οσον αφορά τις απειλές, αφού υπογραμμίσω και από εδώ όσα επισημαίνω στο άρθρο μου, ότι δηλαδή “Το θέμα δεν είναι ο Μπογδάνος, το θέμα είναι η ΝΔ”, περιορίζομαι προς το παρόν να σημειώσω: Μπογδάνε, αφού μας ομολόγησες δημόσια ότι στον “φασίστα”, στον “ρουφιάνο”, στον “γλίτσα”, στον “γελοίο”, στο “προϊόν και σύμβολο της παρακμής”, στον “για λύπηση” της ανάρτησής μου, αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, περιττό να σου πω – τώρα που “ήρθε η ώρα μου” – πόσο… σκιάχτηκα».

Ο Κ. Μπογδάνος έχει εντείνει τις παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, κάτι που πολιτικά εξηγούν αρκετοί ως προσπάθεια να εκπροσωπήσει την σκληρή δεξιά πτέρυγα της Ν.Δ (alt right), βάζοντας στο στόχαστρο του ακόμα και δημοσιογράφους. Το θέμα δεν αφορά, φυσικά, πλέον μόνο τον ίδιο και τον πολιτικό σχεδιασμό του αλλά την ίδια τη Ν.Δ, καθώς η μη αντίδραση στον επιθετικό και ακραίο λόγο του συνιστά υιοθέτηση του “στυλ Μπογδάνου”.