“Μπλόκο” του Βερολίνου στην αποστολή γερμανικών οπλών στην Ουκρανία από το Ταλίν

 “Μπλόκο” του Βερολίνου στην αποστολή γερμανικών οπλών στην Ουκρανία από το Ταλίν

Μπλόκο από τη Γερμανία στη σύμμαχο χώρα σε επίπεδο ΝΑΤΟ Εσθονία για να παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, αφού το Βερολίνο αρνήθηκε να εκδώσει άδειες για την εξαγωγή όπλων γερμανικής προέλευσης στο Κίεβο, που προετοιμάζεται για μια πιθανή ρωσική εισβολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έδωσε άδεια στη Λιθουανία, τη Λετονία και την Εσθονία να στείλουν αμερικανικής κατασκευής πυραύλους και άλλα όπλα στην Ουκρανία, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέβλεψε ότι η Ρωσία θα κινηθεί εναντίον της Ουκρανίας.

Πολλοί άλλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και της Πολωνίας, συμφώνησαν επίσης να εξάγουν όπλα απευθείας στην Ουκρανία, αλλά η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να το πράξει.

“Η Γερμανία δεν έχει υποστηρίξει την εξαγωγή φονικών όπλων τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, απόγευμα της Παρασκευής (21/1).

Στην περίπτωση της Εσθονίας, το Βερολίνο αρνείται να επιτρέψει σε μια τρίτη χώρα να στείλει πυροβολικό στην Ουκρανία επειδή ο οπλισμός προέρχεται από τη Γερμανία, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη Εσθονούς και Γερμανούς αξιωματούχους.

Βαγγέλης Μαρινάκης