Μπεκατώρου: Ήταν αναμενόμενη η παραγραφή – Συμβολική και ουσιαστική η αποκάλυψη

 Μπεκατώρου: Ήταν αναμενόμενη η παραγραφή – Συμβολική και ουσιαστική η αποκάλυψη

“Επειδή ήταν αναμενόμενη η παραγραφή, δεν έχω απογοητευθεί, γιατί έχουν ανοίξει τα στόματα πάρα πολλών ανθρώπων, εκφράζονται, αντιστέκονται σε τέτοια κακουργήματα, σε παρενοχλήσεις και επιτέλους η κοινωνία μας είναι πιο έτοιμη να ακούσει και να κάνει αλλαγές”. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, η Σοφία Μπεκατώρου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, για την παραγραφή του εγκλήματος της σεξουαλικής κακοποίησης που κατήγγειλε.

«Μπορεί να έχει παραγραφεί το έγκλημα αυτό, ωστόσο η αποκάλυψή του για μένα ήταν πολύ συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ουσιαστική γιατί έχει προχωρήσει η χώρα μας σε μια άλλη φάση, όπου εύχομαι να εφαρμόσει περισσότερο και η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, αλλά και να μπορέσουν να δουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατά πόσο αυτά τα εγκλήματα θα παραγράφονται ή όχι και νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση για ανοιχτό διάλογο, ο οποίος εύχομαι και πιστεύω ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα και αλλαγές», συνέχισε.

Θρίλερ στα Ιμαλάια: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες – Με κρυοπαγήματα ο Αντώνης Συκάρης (vid – εικόνες)

Όσον αφορά το κατά πόσο περίμενε τέτοια στήριξη από την κοινή γνώμη αλλά και την ώθηση που έδωσε σε γυναίκες και άνδρες να δημοσιοποιήσουν τα δικά τους βιώματα απάντησε: «Από τη στιγμή που βγήκα να το πω, έπρεπε να είμαι έτοιμη να είμαι και μόνη μου. Είχα μπει στη διαδικασία και είχα την αυτοπεποίθηση ότι ακόμη και μόνη μου θα προχωρούσα. Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, η πολιτεία αγκάλιασε αυτή την καταγγελία και βρέθηκαν και άλλες κοπέλες και άνδρες να βγουν να καταγγείλουν (μιλήσουν για τη δική τους περίπτωση) για μένα είναι πολύ σημαντικό. Και μόνο που έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο είναι σαν να έχω δικαιωθεί».

Κατά τα άλλα, εξέφρασε την ευχή της «τα κόμματα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την πάταξη αυτού του αδικήματος», τόνισε πως «ο αθλητισμός είναι ζωή και ορισμένοι τον γκρεμίζουν και πρέπει να φύγουν» και κατέληξε: «Για να περάσουμε σε μια κάθαρση υπάρχει μία διαδικασία που είναι επώδυνη για όλους. Δεν σημαίνει ότι όταν φαινόμαστε «υγιής κοινωνία» είμαστε κιόλας. Έβγαλα από μέσα μου ένα βαρίδι και η ζωή μου καλυτέρεψε».

Χρήστος Σταθόπουλος