• 19 Οκτωβρίου, 2021

“Μπαλάκι” οι ασθενείς στο Αγρίνιο λόγω έλλειψης χειρουργού στα επείγοντα

 “Μπαλάκι” οι ασθενείς στο Αγρίνιο λόγω έλλειψης χειρουργού στα επείγοντα

Νέα καταγγελία για το νοσοκομείο Αγρινίου έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά αφορά την ταλαιπωρία των ασθενών που γίνονται «μπαλάκι» από το νοσοκομείο Αγρινίου προς αυτό του Μεσολογγίου, λόγω έλλειψης χειρουργού από τα επείγοντα, σε συγκεκριμένες ημέρες του μήνα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αναγνώστης του karvasaras.gr, συγγενικό του πρόσωπο χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μετά από γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και χειρουργικό.

Αίγιο: Συλλαλητήριο για σταφιδοπαραγωγούς, ΕΒΟ και τμήμα φυσικοθεραπείας – “Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να σώσει το βιός μας”

Ο ασθενής από περιοχή του Αγρινίου παρελήφθη από ασθενοφόρο αλλά μετά από οδηγίες που φαίνεται ότι έλαβε το πλήρωμα, αντί να μεταφερθεί προς το νοσοκομείο Αγρινίου, άρχισε να κατευθύνεται προς αυτό του Μεσολογγίου καθώς δεν εφημέρευε χειρούργος στα επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης και σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιδιώτη, ένα από τα προβλήματα του ασθενούς ήταν και χειρουργικό.

Όπως υποστηρίζει ο συγγενής, ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν στην Κλεισούρα, το πλήρωμα ενημερώθηκε από το νοσοκομείο Μεσολογγίου ότι παρά τη γνωμάτευση του ιδιώτη, θα έπρεπε αρχικά να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου για να γίνει διάγνωση της κατάστασης και μόνο αν κρινόταν εκεί πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι χειρουργικής φύσεως, τότε θα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μεσολογγίου στο οποίο εφημέρευε χειρούργος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και βάσει του κανονισμού, κάθε έκτακτο περιστατικό πρέπει να μεταφέρεται στον πλησιέστερο υγειονομικό σταθμό (στην προκειμένη περίπτωση στο νοσοκομείο Αγρινίου) και έπειτα να μεταφέρεται όπου κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Τελικά, μετά την πρώτη εξέταση που έγινε στον ασθενή, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Αγρινίου, παρέμεινε για περεταίρω διερεύνηση.