Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον καύσωνα

 Μπακογιάννης: Ο Δήμος Αθηναίων έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον καύσωνα

Τα μέτρα για τον καύσωνα, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα, ό,τι συμβαίνει» του Open.

Ειδικά για το θέμα του καύσωνα που πλήττει αυτές τις μέρες την Αθήνα, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στους επτά κλιματιζόμενους χώρους του Δήμου Αθηναίων που παραμένουν ανοιχτοί για όσους χρειαστούν ένα δροσερό «καταφύγιο» μέσα στην πόλη. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία του τετραψήφιου αριθμού 1595, στο οποίο μπορεί να καλεί κάθε Αθηναίος δημότης, ο οποίος έχει ανάγκη να τού προσφερθεί βοήθεια στο σπίτι.

«Είναι το τηλέφωνο του Δήμου Αθηναίων. Ένας άνθρωπος μεγαλύτερος σε ηλικία μπορεί να αισθάνεται μία ανάγκη, μια δυσκολία ή μία δυσφορία. Ας καλέσει το 1595, την υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Θα έρθει κάποιος, θα χτυπήσει την πόρτα του για να τον βοηθήσει. Ας μη ξεχνάμε ότι ο καύσωνας είναι και ζήτημα δημόσιας υγείας, και υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας, ειδικά στην Αθήνα που είναι μόνοι τους, που είναι μοναχικοί. Αυτό δεν το θέλουμε», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στον κίνδυνο πυρκαγιάς αυτές τις μέρες, υπογράμμισε ότι από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Εργαζόμενοι του δήμου βρίσκονται αυτές τις μέρες στους λόφους και τους χώρους πρασίνου. Επίσης, η δημοτική αστυνομία είναι εκεί, οι υδροφόρες μας βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή, το drone της δημοτικής αστυνομίας πετάει πάνω από την πόλη. Κάπως έτσι πέρυσι, εντοπίσαμε μια φωτιά στο Πεδίον του Άρεως πολύ γρήγορα. Χρειάζεται, όμως, εκεί πολύ μεγάλη προσοχή.

Βαγγέλης Μαρινάκης