• 23 Οκτωβρίου, 2020

Αναβλήθηκε ξανά η πρεμιέρα της Basket League – Δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής ο Ιωνικός -Αμφίβολος ο Χαρίλαος Τρικούπης

 Αναβλήθηκε ξανά η πρεμιέρα της Basket League – Δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής ο Ιωνικός -Αμφίβολος ο Χαρίλαος Τρικούπης

H απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ιωνικό Νίκαιας προκάλεσε νέα αναβολή στο πρωτάθλημα της Basket League.

Διχασμένοι οι Έλληνες για το εμβόλιο του κοροναϊού – Πως κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα για την πανδημία

H έναρξη της σεζόν ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, όμως μετά τις εξελίξεις αναβληθηκε.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τον ΕΣΑΚΕ κατά τη διάρκεια του αποψινού έκτακτου ΔΣ του, μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στο Ιωνικό από την ΕΕΑ και την… εκκρεμότητα με τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος επίσης ενδέχεται να μην πάρει άδεια.

Αύριο (16/10) ο Ιωνικός θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης στην ΕΕΑ, ενώ η ομάδα του Μεσολογγίου γνωστοποίησε ότι έχει αποστείλει τα έγγραφα που έλειπαν, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά…

Η ομάδα της Νίκαιας έχει γίνει νέα ΚΑΕ μετά τη συγχώνευση του Ιωνικού με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Ένα από τα στοιχεία του φακέλου είναι η κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου (216.000 ευρώ) της νέας εταιρίας, κάτι που οι παράγοντες της ομάδας δεν είχαν καταφέρει να καλύψουν.

Μάλιστα ζήτησαν αναβολή της εξέτασης του φακέλου τους για να διευθετήσουν το θέμα. Όμως η επιτροπή απέρριψε το αίτημα για αναβολή και δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η επιτροπή θα κληθεί να επανεξετάσει την υπόθεση και εάν αποδεχθεί το αίτημα, τότε θα περιμένει να είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό της ομάδας το ποσό των 216 χιλ ευρώ.

Η ΕΕΑ κράτησε σε εκκρεμότητα την περίπτωση του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος επίσης θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 216 χιλ. ευρώ μέχρι αύριο για να πάρει άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, που ξεκινά το Σάββατο!