• 11 Μαΐου, 2021

Μοθωναίος: Μετά τη συνέντευξη στη Σκορδά, ο κακοποιητής μου ήθελε να με δει από κοντά

 Μοθωναίος: Μετά τη συνέντευξη στη Σκορδά, ο κακοποιητής μου ήθελε να με δει από κοντά

Σε μια νέα αποκάλυψη προχώρησε ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Φαίη Σκορδά πριν από λίγο καιρό, για τα βιώματά του, με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάματος.

Μετά τη συνέντευξη στο «Πρωινό», όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο περιοδικό «DownTown», ο άνθρωπος που για χρόνια τον κακοποιούσε του έστειλε μήνυμα και του δήλωσε ότι θαύμασε το πόση δύναμη έχει και ότι θα ήθελε να τον δει και από κοντά. «Μου έστειλε μήνυμα. Σαν να είναι ένας πολύ αγαπημένος μου άνθρωπος, σαν να αναφερόμουν σε κάποιον άλλον. Μου έγραψε ότι συγκινήθηκε πολύ από τη συνέντευξή μου, ότι θαύμασε το πόση δύναμη έχω και ότι θα ήθελε να με δει και από κοντά. Ήξερε ότι μιλάω για αυτόν».

Η γλώσσα στην οποία μίλησαν ο Χριστός και ο Πόντιος Πιλάτος

Παράλληλα, ο Δημήτρης Μοθωναίος εξομολογήθηκε πως μήνυμα του έστειλε και η σύζυγος του συγκεκριμένου ανθρώπου, η οποία του ανέφερε πως με τη συνέντευξή του τους έβλαψε ως οικογένεια. «Μετά επικοινώνησε και η γυναίκα του μαζί μου. Με πήρε τηλέφωνο και ήταν πολύ επιθετική. Το συζητάω σήμερα μαζί σου γιατί αποτυπώνει πραγματικά τη μεγάλη εικόνα. Ο θύτης συνήθως αρνείται την πραγματικότητα καθώς είναι βαθιά χωμένος στο τραύμα του και οι γύρω-γύρω, για δικούς τους λόγους, επιτίθενται στο θύμα. Αυτή η γυναίκα, όπως και αυτός ο άντρας, είναι δύο άνθρωποι που με έχουν μεγαλώσει. Με κάλεσε επιθετικά και μου είπε ότι αυτό που έκανα ήταν πάρα πολύ κακό και ότι θέλω να τους βλάψω. Προσπάθησε να με φοβίσει, θεωρεί ότι έχω κάποια άλλη ατζέντα.

Δεν έδωσα καμία σημασία. Είμαι πλέον τόσο πάνω από αυτή την κατάσταση, που αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας μιλάει με τους δικούς του φόβους. Το βλέπεις και σε άλλες υποθέσεις τώρα, που είναι στη Δικαιοσύνη. Άνθρωποι κατηγορούνται για κακοποιήσεις και βιασμούς και το περιβάλλον τους βλέπει θεωρίες συνομωσίας και υποτιθέμενα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες. Καταλαβαίνω ότι το να αποκαλυφθεί για μια γυναίκα πως ο σύζυγός της είναι παιδόφιλος και παιδεραστής μπορεί να είναι ένα φορτίο ασήκωτο. Μπορεί να της είναι πολύ πιο εύκολο να κατηγορήσει εμένα ότι είμαι ψεύτης ή ότι έχω κάποιον άλλο σκοπό που μίλησα».

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν απάντησε στο μήνυμά της. «Συμπτωματικά ήμουν στον ψυχίατρο εκείνη την ώρα. Ήταν το καλύτερο timing. Αλλά και στη γυναίκα αυτή, παρόλο που ξαφνιάστηκα με τον τρόπο της, μίλησα ξεκάθαρα, οριοθετήθηκα και έκλεισα το τηλέφωνο. Δεν έχουν επικοινωνήσει ξανά μαζί μου. Και ούτε πρόκειται, γιατί δεν θα απαντήσω. Για κάποιον που δεν έχει δουλέψει τόσο με το τραύμα του όπως εγώ, μπορεί η αντίδραση αυτών των ανθρώπων να καθιστούσε έναν δεύτερο κύκλο κακοποίησης».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Δημήτρης Μοθωναίος εξομολογήθηκε ότι μετά τη συνέντευξη που έδωσε στη Φαίη Σκορδά, για 20 μέρες βρισκόταν σε ταραχή. «Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα, είχα συνέχεια την επιθυμία να επικοινωνώ με τη μητέρα μου και με τη Φαίη. Τώρα πια είμαι γαλήνιος».