• 23 Ιουνίου, 2021

Μόσιαλος: Συγκινητική χειρονομία προς το “Χαμόγελο του παιδιού”

 Μόσιαλος: Συγκινητική χειρονομία προς το “Χαμόγελο του παιδιού”

Tην ευγνωμοσύνη του εξέφρασε το «Χαμόγελο του Παιδιού» προς τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος αντί να ζητήσει αμοιβή για πρόσφατη ομιλία του, εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιηθούν δωρεές προς τον οργανισμό. Ο διακεκριμένος καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Εconomics, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε επιστημονικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που διοργάνωσαν εταιρείες σχετικά με τον Covid-19, εξέφρασε την επιθυμία αντί αμοιβής του να πραγματοποιηθούν δωρεές προς «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του Οργανισμού.

Η συνολική αξία των δωρεών ανέρχεται στο ποσό των 13.420 ευρώ.

«Η πρωτοβουλία του καθηγητή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ιδιαίτερης ευαισθησίας, καθώς και αναγνώρισης του πολύπλευρου έργου του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που 25 και πλέον χρόνια καταβάλλει καθημερινά τεράστιες προσπάθειες για να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια που έχει ανάγκη ή διατρέχει κίνδυνο», τονίζεται στην ανακοίνωση του οργανισμού.

Η απάντηση του Μόσιαλου

«Από τον Μάρτιο του 2020 και μετά έχω προσκληθεί να δώσω ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια, συλλόγους ασθενών, σχολεία και πανεπιστήμια αλλά και εταιρείες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για ενημέρωση του προσωπικού τους για την πανδημία και τα εμβόλια. Δεν μπόρεσα να δεχτώ όλες τις προσκλήσεις, αλλά προσπάθησα να ανταποκριθώ στις περισσότερες.

Αρκετές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα μου πρότειναν αμοιβή για την ομιλία μου και τη συμμετοχή σε σεμινάρια ενημέρωσης του προσωπικού τους. Αρνήθηκα την αμοιβή αλλά ζήτησα το αντίστοιχο ποσό να κατατεθεί σε φιλανθρωπικά σωματεία για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων τους.

Ευχαριστώ ”Το Χαμόγελο του Παιδιού” για τη σημερινή του ανακοίνωση που με τιμά ιδιαίτερα. Θα συνεχίσω την προσπάθεια ενίσχυσης του Χαμόγελου αλλά και άλλων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Χρειάζονται τη βοήθεια μας για να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το σημαντικό τους έργο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ.Μόσιαλος.