• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Μονή Πετράκη: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση με βιτριόλι

 Μονή Πετράκη: Αναβάθμιση της κατηγορίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση με βιτριόλι

Ανατροπή στην υπόθεση της Μονής Πετράκη και της επίθεσης με βιτριόλι. Η ανακρίτρια μετέτρεψε την κατηγορία σε βάρος του δράστη -υπό καθαίρεση ιερέα- από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Αυτό διότι από τα στοιχεία που προέκυψαν, τις καταθέσεις των Μητροπολιτών και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών που αποδεικνύουν πως το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι, η δικαστική λειτουργός κατέληξε πως πρέπει να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του υπό καθαίρεση ιερέα, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούνιου.

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες – Μητέρα 4 παιδιών το θύμα – Τη χτύπησε με τη μηχανή και μετά τη μαχαίρωσε

Σήμερα η ανακρίτρια γνωστοποίησε στον κατηγορούμενο και το δικηγόρο του, την μετατροπή της κατηγορίας και του έδωσε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της, την προσεχή Τρίτη.

«Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας» τόνισε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.