• 23 Ιουνίου, 2021

Moderna: Ζήτησε πλήρη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

 Moderna: Ζήτησε πλήρη έγκριση του εμβολίου της στις ΗΠΑ

Αίτηση για πλήρη έγκριση του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπέβαλλε την Τρίτη η Moderna στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η κίνηση αυτή της φαρμακευτικής εταιρείας έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την αντίστοιχη αίτηση που κατέθεσε, για τον ίδιο λόγο και για το δικό της εμβόλιο, η Pfizer.

Σε περίπτωση που το σκεύασμα της Moderna λάβει πλήρη έγκριση, η εταιρεία θα είναι σε θέση να το διακινήσει απευθείας σε ενδιαφερόμενους – εταιρείες και οργανισμούς.

Η Moderna δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παραθέτει δεδομένα στον FDA, σε κυλιόμενη βάση, τις επόμενες εβδομάδες, με αίτημα να τεθεί σε προτεραιότητα από τον Οργανισμό η αξιολόγηση του σκευάσματός της.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής, ο FDA θα ειδοποιήσει την εταιρεία όταν γίνει επίσημα αποδεκτή για έλεγχο.

Η Moderna έχει συνάψει συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την προμήθεια 300 εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά του COVID-19.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της έδειξε ισχυρή προστασία έναντι της λοίμωξης, έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, με αποτελεσματικότητα άνω του 90% έναντι όλων των περιπτώσεων COVID-19 και περισσότερο από 95% έναντι σοβαρής λοίμωξης.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα, η εταιρεία δήλωσε ότι το εμβόλιό της φαίνεται να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.