• 30 Ιουλίου, 2021

Μητσοτάκης : «Υπάρχει η δυναμική για επενδυτική έκρηξη»

 Μητσοτάκης : «Υπάρχει η δυναμική για επενδυτική έκρηξη»

«Υπάρχει πλέον η κατάλληλη δυναμική για μια επενδυτική έκρηξη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕTEπ) Βέρνερ Χόγιερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης ήταν πάντα να γεφυρώσει το επενδυτικό χάσμα «που αποτελούσε ένα μόνιμο χαρακτηριστικό των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας κατά την τελευταία δεκαετία».

«Βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο για να το πετύχουμε» είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε μια σειρά μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Μίλησε για την κυβερνητική ατζέντα την οποία χαρακτήρισε «φιλόδοξη» σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή αλλά και την πορεία προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη ΔΕΗ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ του νέου μοντέλου ανάπτυξής της.
Από την πλευρά την ΕΤΕπ συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Christian Thomsen, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) Alain Godard και ο διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της ΕΤΕπ για Ελλάδα και Κύπρο Ιωάννης Καλτσάς.