• 12 Ιουνίου, 2021

Αλλάζει ο ποινικός Κώδικας – Αυστηρότερες οι ποινές για σεξουαλικά αδικήματα

 Αλλάζει ο ποινικός Κώδικας – Αυστηρότερες οι ποινές για σεξουαλικά αδικήματα

«Είναι στο χέρι μας να μην μετατρέψουμε τη σημερινή συζήτηση σε εικόνα κερκίδας Γ’ Εθνικής» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το ελληνικό MeToo, ενώ στήριξε τη Λίνα Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τις εξελίξεις με το ελληνικό MeToo ζητώντας να μη μετατραπεί η συζήτηση σε «εικόνα κερκίδας Γ’ Εθνικής», όπως προαναφέρθηκε και στη συνέχεια τόνισε:

«Είναι πρόκληση να αναδείξουμε τα καλύτερα στοιχεία μας, αυτά που μας ενώνουν όχι αυτά που μας διχάζουν» σημείωσε επί τούτου.

Μητσοτάκης: Στηρίζω την Μενδώνη, είναι καλή υπουργός – “Κύριε Τσίπρα, κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων;”

Κάλεσε δε σε στράτευση των πολιτών και σε δράση της κοινωνία δίκαιου.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν θεωρούν ότι «η κυβέρνηση καλύπτει παιδεραστές».

«Σας ρωτώ ανοιχτά, κατηγορείτε ότι η κυβέρνηση καλύπτει παιδεραστές και ότι η ΝΔ βρίσκεται πίσω από κύκλωμα διακίνησης προσφυγόπουλων;» είπε ο πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί σχόλιό του κ. Μητσοτάκη που ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να υπάρχει διχασμός «λες και οι βιαστές να χωρίζονται σε δεξιούς και αριστερούς» τονίζοντας πως ο «κατήφορος αυτός απαξιώνει την πορεία του metoo».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη, με σχόλιο όπως: «Αγαπηδάκη το τρολάκι της ΝΔ» αλλά και στις υπόνοιες ότι η ΝΔ καλύπτει κάποιο κύκλωμα, καλώντας τον κ. Τσίπρα να απαντήσει επ’ αυτού.

«Σαν καλώ κύριε Τσίπρα να απαντήσετε ως πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών».

Για τις κατηγορίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αναφερόμενος στον αν γνώριζε προσωπικά τον κ. Λιγνάδη είπε: «Ζήτημα να τον είχα δει μια δύο φορές σαν ηθοποιό».

Τόνισε δε πως ουδείς είχε πει τίποτα εναντίον του και αν κάποιος γνώριζε κάτι όφειλε να το πει από τότε

«Από τις πρώτες φήμες του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Από την πρώτη μήνυση του ζητήθηκε παραίτηση. Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε πέντε ώρες από την πρώτη δημοσίευση που δεν τον ονόμαζε αλλά τον φωτογράφιζε» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη φωτογραφία που είχε με τον Δημήτρη Λιγνάδη από τον Επίδαυρο και δημοσιεύθηκε από την «Αυγή», τόνισε πως από την φωτογραφία έλειπε η πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, Λυδία Κονιόρδου.

Πλήρης στήριξη σε Μενδώνη

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να δώσει την απόλυτη στήριξη του και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

«Η Μενδωνη είναι μια αποτελεσματική υπουργός. Σε ένα μήνα θα εγκαινιάσουμε μαζί την Εθνική Πινακοθήκη» σημείωσε.

Τόνισε, ωστόσο, πως δεν ήταν σωστό το να χαρακτηρίσει τον Λιγνάδη «επικίνδυνο».

«Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ίσως να αστόχησε χαρακτηρίζοντας τον κ. Λιγνάδη επικίνδυνο. ‘Ηταν λάθος»

Αναφέρθηκε δε στην στήριξη που δέχτηκε η υπουργός από διακεκριμένα άτομα στον τομέα του πολιτισμού και της επιστήμης μέσω επιστολής τους που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Αλλάζει ο Ποινικός Κώδικας

Ανακοίνωσε δε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με αυστηρότερες ποινές για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σημειώνοντας ότι θα ισχύει πλέον η «αναστολή παραγραφής του αδικήματος μέχρι την ενηλικίωση του θύματος».