Μητσοτάκης στους Δελφούς: Χρειαζόμαστε άμεσα ευρωπαϊκά μέτρα για την ενέργεια

 Μητσοτάκης στους Δελφούς: Χρειαζόμαστε άμεσα ευρωπαϊκά μέτρα για την ενέργεια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Αν δεν υπάρξουν ευρωπαϊκές αποφάσεις, θα πρέπει να στηρίξουμε με εθνικούς πόρους τους πληθυσμούς μας», είπε ο πρωθυπουργός στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Βγήκαμε από την πανδημία και ελπίζαμε ότι θα συνεχίζονταν η μεγάλη ανάπτυξη. Κανείς δεν περίμενε πόλεμο στην Ευρώπη. Είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιπλοκές στην παγκόσμια οικονομία», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε πάνελ στο Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο συμμετείχε ο Mathias Cormann Γενικός Γραμματέας του OECD

Δεν μπορούμε να αντέξουμε για καιρό τις υψηλές τιμές στην ενέργεια, τόνισε, καλώντας την Ευρώπη σε συντεταγμένα μέτρα. Χρειάζονται ευρωπαϊκά μέτρα για την ενέργεια σημείωσε, ζητώντας να μην κερδίσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού.

«Δεν πρέπει να χάσουμε για οικονομικούς λόγους την υποστήριξη των πληθυσμών μας» προειδοποίησε. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχει λειτουργική αγορά αερίου υπενθυμίζοντας τις προτάσεις που η Ελλάδα κατέθεσε στην ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε.

Γιάννης Μανάκας