• 29 Ιανουαρίου, 2022

Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι τα επόμενα βήματα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο – Στις μάχες με τον ιό υπήρξαν και αστοχίες

 Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι τα επόμενα βήματα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο – Στις μάχες με τον ιό υπήρξαν και αστοχίες

Μήνυμα προς τους πολίτες με αφορμή την έλευση του 2022 στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αρκετές αναφορές στη μετάλλαξη Όμικρον αλλά και στο κύμα ακρίβειας που απειλεί τις επιχειρήσεις αλλά και τα νοικοκυριά.

Ο πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, τονίζει μεταξύ άλλων το γεγονός ότι «αλλιώς ελπίζαμε να περάσουμε την Πρωτοχρονιά. Η μετάλλαξη “Ο” όμως, σαρώνει, πια, ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Όμως φαίνεται και να προκαλεί χαμηλότερη νοσηρότητα».

Και προσθέτει: «Υποδεχόμαστε την Πρωτοχρονιά, δυστυχώς με κάποιους περιορισμούς στη διασκέδαση, γιατί αυτό μας υποδεικνύουν οι ειδικοί ότι πρέπει να κάνουμε. Ας γίνει η συντροφιά αυτών που αγαπάμε το καλύτερο υποκατάστατο για τη μουσική που δεν θα ακούσουμε αυτές τις μέρες».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση, αλλά και όλη η χώρα, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν αστοχίες στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ τόνισε πως οι παρεμβάσεις δεν παραμένουν άκαμπτες, αλλά προσαρμόζονται χρονικά στα δεδομένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται, εξάλλου, ότι και τη νέα χρονιά τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση θα σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων.

«Όσο σίγουρος είμαι πως τα προηγούμενα βήματά μας δεν ήταν αυτονόητα, άλλο τόσο πιστεύω ότι τα επόμενα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο. Γι’ αυτό και ένα μπορώ να υποσχεθώ: ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ, στο πλευρό του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας. Διορθώνοντας τα λάθη μας. Ακούγοντας τις φωνές σας. Και δίνοντας λύσεις, όποτε και όπου απαιτείται».