Μητσοτάκης: “Οι νέοι συμμετέχουν οικειοθελώς σε σχήματα μαύρης εργασίας” – “Υπάρχει ο πειρασμός του χρήματος”

 Μητσοτάκης: “Οι νέοι συμμετέχουν οικειοθελώς σε σχήματα μαύρης εργασίας” – “Υπάρχει ο πειρασμός του χρήματος”

Την οικειοθελή συμμετοχή των νέων σε σχήματα μαύρης εργασίας ανακάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδιδόμενος σε ένα ακόμη ρεσιτάλ κοινωνικού αυτοματισμού και φανερώνοντας για μια ακόμη φορά την απόσταση που τον χωρίζει από την κοινωνική πραγματικότητα της αρνητικής ευρωπαϊκής πρωτιάς της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την ανεργία των νέων.

«Υπάρχει ο πειρασμός του νέου να συμμετέχει κι αυτός συχνά, όχι πάντα, οικειοθελώς σε σχήματα μαύρης εργασίας ή μερικώς ασφαλισμένης εργασίας. Όταν είσαι 22 ετών ο πειρασμός είναι να δεις πόσα χρήματα θα μπουν στην τσέπη σου εκείνη τη στιγμή», δήλωσε μεταξύ άλλων ανερυθρίαστος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο σε συζήτηση που είχε με νέες και νέους, στο πλαίσιο της παρουσίασης του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης.

Mε λίγα λόγια η αντίληψη που έχει ο επικεφαλής της κυβέρνησης για την ανασφάλιστη εργασία – την οποία θεσμικά είναι επιφορτισμένος να καταπολεμήσει – είναι εκείνη μιας ιδιότυπης συμφωνίας ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο, όπου ελεύθερη επιλογή του τελευταίου είναι η ανασφάλιστη εργασία.

Είναι άλλωστε μια ερμηνεία που είχε δώσει πριν την εκλογή του στην πρωθυπουργία, όταν πλάσαρε ως λύση την ιδιωτική ασφάλιση και το μοντέλο Πινοσέτ.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το 31:20 και μετά:

Θεόκριτος Αργυριάδης