• 30 Ιουλίου, 2021

Μητσοτάκης: Η θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό είναι απορριπτέα

 Μητσοτάκης: Η θέση της Τουρκίας για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό είναι απορριπτέα

Η θέση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για λύση στο Κυπριακό στη βάση των δύο κρατών είναι απορριπτέα”, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης.

Στα κρίσιμα ζητήματα της πανδημίας εστιάζουν αυτήν την ώρα οι “27” ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα και στο γεύμα των ηγετών με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι η θέση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για λύση στο Κυπριακό στη βάση των δύο κρατών είναι απορριπτέα και δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης, καθώς αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο διαπραγματευτικό κεκτημένο, αλλά και στο κοινοτικό κεκτημένο.

Όσον αφορά στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινό ανακοινωθέν που καλεί σε άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη χώρα.