• 23 Νοεμβρίου, 2020

Μητσοτάκης: Η κυριαρχία της χώρας στη θάλασσα είναι στα 6 μίλια και 10 στον αέρα

 Μητσοτάκης: Η κυριαρχία της χώρας στη θάλασσα είναι στα 6 μίλια και 10 στον αέρα

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα ως προς το ζήτημα των δηλώσεων  Χρυσοχοΐδη για τα περί εθνικισμού των 12 μιλίων έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Το δικαίωμα επέκτασης στα 12 μίλια είναι μονομερές αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας, δεν τίθεται υπό αίρεση. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρώτη το άσκησε ξεκινώντας από τον Ιόνιο. Επίσης είναι σαφές γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε στο Αιγαίο από το 1995 στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας σαφή αναφορά στο casus belli (αιτία πολέμου) εκ μέρους της Τουρκίας.

Σχετικά με το Αιγαίο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η κυριαρχία της χώρας εκτείνεται στα 6 μίλια στη θάλασσα και στα 10 μίλια στον αέρα».

“Εισβολή” τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο – Υπό την καθοδήγηση της ΜΙΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα τόνισε σχετικά ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα «καθόταν ο κ. Καμμένος στα κυβερνητικά έδρανα. Ο συνοδοιπόρος σας δεν σας ενοχλούσε;».

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «και επί των δικών σας ημερών εκδίδονταν Navtex με πραγματικά πυρά της Τουρκίας μεταξύ 6 και 12 μιλίων. Να είστε πιο προσεκτικός κε Τσίπρα». Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ κινείται «σε μια λογική που παραπέμπει σε μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ».