• 16 Οκτωβρίου, 2021

Μητσοτάκης: Εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Helix

 Μητσοτάκης: Εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Helix

Τις εργασίες του για το πρώτο μεγάλο data center της Lamda Hellix εγκαινίασε το πρωί της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.ADVERTISING

Μαζί του βρέθηκαν τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο κ. Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, και ο Ντέιβιντ Ρούμπεργκ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Digital Realty, υπεύθυνος για τη στρατηγική και τις αναπτυσσόμενες αγορές.

Αυτό είναι το πρώτο μιας σειράς νέων πρότζεκτ που δρομολογεί η εταιρεία μετά την εξαγορά της από την αμερικανική Digital Realty, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον χώρο των data centers και των «ουδέτερων» υποδομών.

Κ. Μητσοτάκης : Ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας οι  ξένες επενδύσεις - ertnews.gr
Μητσοτάκης: «Ψήφος εμπιστοσύνης οι ξένες επενδύσεις - Η Ελλάδα στην πρώτη  γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού»

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε η χώρα μας να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της” τη νέα επένδυση της Lamda Hellix στο Κορωπί.

Πράγματι στον τομέα αυτό έχουμε ήδη κάνει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που ένας Έλληνας πολίτης, επιχειρηματίας, αναγνωρίζει πόσες εργατοώρες έχει γλιτώσει επειδή μπορεί πια να διεκπεραιώνει βασικές υπηρεσίες από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, από το κινητό τηλέφωνο, αντί να σπεύδει σε μία δημόσια υπηρεσία”, είπε για να προσθέσει:

“Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα η οποία είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, μ’ ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, μ’ ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις. Μία χώρα η οποία έχει δρομολογήσει για τα καλά, χάρη στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό μας έτσι ώστε να μπορούμε πια να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιες επενδύσεις και να γινόμαστε μία χώρα η οποία να μπορεί να υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για τη νέα ψηφιακή οικονομία”.

Η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας και γι’ αυτό και διοχετεύουμε σημαντικότατους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης σε πολλές δράσεις ψηφιακής μετάβασης, πολλές εκ των οποίων έχουν να κάνουν και με τις ψηφιακές υποδομές”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός εστιάζοντας ταυτόχρονα στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν: “Μιλάμε για πολλές καλοπληρωμένες δουλειές στο οικοσύστημα της ψηφιακής οικονομίας. Με όλο και περισσότερες τέτοιες επενδύσεις βελτιώνονται και οι προοπτικές απασχόλησης των νέων Ελλήνων, ανοίγονται νέοι δρόμοι επιστροφής για παιδιά τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, και πιστεύω ότι κι εσείς με τον τρόπο σας θα βάλετε το δικό σας λιθαράκι έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να ξανά προσελκύσει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό από το εξωτερικό προσφέροντας πολλές καλοπληρωμένες και με καλές προοπτικές θέσεις εργασίας και στη δική σας την επιχείρηση”.

Πηγή: news247.gr