• 26 Ιανουαρίου, 2022

Μητροπολίτης Μετεώρων: Ανοίγουμε τις εκκλησίες – “Σαν τσιγγάνοι ανέβηκαν σε καρότσα και τραγουδούσαν” (ηχητικό)

 Μητροπολίτης Μετεώρων: Ανοίγουμε τις εκκλησίες – “Σαν τσιγγάνοι ανέβηκαν σε καρότσα και τραγουδούσαν” (ηχητικό)

Με αφορμή την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων με την… κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη μέσα στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος ανέφερε στο κήρυγμά του πως θα ανοίξει τους ναούς!

Συγκεκριμένα μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «όλες τις προηγούμενες Άγιες μέρες του Πάσχα κάναμε υπακοή στο Κράτος για την ασφάλεια όλων μας. Σφραγίσαμε τις εκκλησιές μας, σταματήσαμε να χτυπάμε και τις καμπάνες».

Και συνέχισε: «Όμως είδαμε χθες μια καλλιτέχνη να ανεβαίνει πάνω σε καρότσα σαν τσιγγάνοι και να γυρίζουν με ηχεία στους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένοι μεταξύ τους, χωρίς μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούν τη συναυλία».

«Επειδή, λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή η πράξη αυτή μας προσβάλει όλους εμάς που κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε», εξήγησε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων και κατέληξε:

«Όταν, λοιπόν, οι Επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων δεν βγαίνουν ούτε καν με έναν παπά, και γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα, τότε είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα, λοιπόν, και τις πόρτες ανοίγουμε των Ναών και τα μικρόφωνα ανοίγουμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του. Χριστός Ανέστη».