• 29 Νοεμβρίου, 2021

Μητροπολίτης Κοζάνης: Παραληρηματικό κήρυγμα υποτίμησης της γυναίκας με αφορμή τις γυναικοκτονίες

 Μητροπολίτης Κοζάνης: Παραληρηματικό κήρυγμα υποτίμησης της γυναίκας με αφορμή τις γυναικοκτονίες

Aποθέωση του μισογυνισμού και της υποτίμησης της γυναίκας ήταν το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, Παύλου. Ο ιεράρχης με ένα παραληρηματικό λόγο, ειρωνεύτηκε τον όρο «γυναικοκτονία» αναφερόμενος στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν γίνει μέσα στο 2021 και υποστήριξε ότι γελάει μαζί μας η οικουμένη.

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;» είπε από άμβωνος.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης στη συνέχεια προχώρησε σε κρεσέντο μισογυνισμού και στην αποθέωση του απόπατου ως θέση για τις γυναίκες, τις οποίες συμβούλευσε να κρατούν το στόμα τους κλειστό και επί της ουσίας να υποκρίνονται για κάνουν ότι θέλουν.

«Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κοζάνης.

Ο ιεράρχης στο κήρυγμά του χρησιμοποίησε και ένα παράδειγμα για να επιβεβαιώσει το κήρυγμα μισογυνισμού του και υποβάθμισης της γυναίκας.

Όπως είπε ένας νέος, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά, πρόσφατα του ανέφερε ότι: «Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα 60-κάτι χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου».