• 9 Μαΐου, 2021

Μητρόπολη Αθηνών: Ουρές από ιερείς για self test

 Μητρόπολη Αθηνών: Ουρές από ιερείς για self test

Δεκάδες ιερείς αλλά και προσωπικό των ναών συνέρρευσαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να υποβληθούν σε self – test, ύστερα από πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο, η διενέργεια self – test σε 10 κεντρικούς ναούς της Αττικής, ενώ έπεται Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, η διεξαγωγή self – test στους ΙΝ. Μεταμορφώσεως-Σωτήρος-Μοσχάτου και Αγίου Αντωνίου-Άνω Πατησίων.

Στους ελέγχους που διενεργήθηκαν ή απομένει να διενεργηθούν έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει, εκτός από το προσωπικό των συγκεκριμένων ναών, και το προσωπικό και όμορων Ενοριών.

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται:

α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών.

β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.

γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.)