Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: “Θα ήθελα τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια” – Θέλει να συναντήσει τον πρωθυπουργό

 Μητέρα Ελένης Τοπαλούδη: “Θα ήθελα τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια” – Θέλει να συναντήσει τον πρωθυπουργό

Την ανάγκη τα ισόβια να είναι… πραγματικά ισόβια σε δολοφονίες άγριες, όπως του παιδιού της, εξέφρασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Είχε προηγηθεί η πρόταση από την εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, να κριθούν ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι χωρίς ελαφρυντικά.

Αν και η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης δήλωσε ικανοποιημένη από την πρόταση της εισαγγελέως, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε:

«Εγώ θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν».

«Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα! Κάθε μήνα σχεδόν, δολοφονείται και μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα…» είπε.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι θέλει να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με άλλες μητέρες που έχουν δολοφονηθεί τα κορίτσια τους.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», είπε.

πηγή: Newsit.gr

Χρήστος Σταθόπουλος