• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Μηταράκης για μεταναστευτικό: Όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές

 Μηταράκης για μεταναστευτικό: Όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές

Το μήνυμα πως όποιος αρνείται τη δημιουργία δομών στη χώρα υποδοχής μεταναστών, ουσιαστικά εμφανίζεται θετικός στο κύμα των ροών που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, έστειλε από τη Βουλή, ο Νότης Μηταράκης.

« Τελικά όσοι λένε όχι στις δομές, λένε ναι στις ροές. Απλώς ελπίζοντας…να πάνε αλλού, να μην μείνουν στα νησιά. Ξεχνάτε την εφαρμογή αυτής της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ τη περίοδο 2015-2019», δήλωσε με νόημα κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου του.

Ο κ. Μηταράκης, επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να γίνει η χώρα μας- όπως την περίοδο 2015-19- να γίνει η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης.

«Ειπώθηκε από την αντιπολίτευση στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, ότι η Κυβέρνηση στοχεύει στο να αποτελέσει ασπίδα της Ευρώπης. Απάντησα ξεκάθαρα: η Κυβέρνηση προασπίζει την πατρίδα μας, είναι η Ασπίδα της Ελλάδας. αλλά, όπως αποφασίστηκε την Τρίτη στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του 2015», είπε χαρακτηριστικά.