• 15 Αυγούστου, 2020

Μήνυμα της Ντόρας στο Μαξίμου: Όχι στην ποδοσφαιροποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο”

 Μήνυμα της Ντόρας στο Μαξίμου: Όχι στην ποδοσφαιροποίηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο”

Ένα αναμφίβολα ενδιαφέρον πολιτικό μήνυμα προς τον αδελφό της πρωθυπουργό περιέχει το σημερινό άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη στην κυριακάτικη “Καθημερινή”, υπό τον τίτλο “Να μην πέσουμε στην παγίδα της ποδοσφαιροποίησης”. Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως πρόκειται για μια “φαρισαϊκή” και προσχηματική θέση εν μέσω της επιδεινούμενης σκανδαλολογίας και της επίθεσης της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, η πολύπειρη πρώην υπουργός, που μπορεί να συγκεράζει τις απόψεις του ισχυρού “Μητσοτακικού” μπλοκ αλλά και της “καραμανλικής” πτέρυγας –την ώρα που στέκεται, ως γνωστόν, απέναντι στην λογική “Σαμαρά” για “εξόντωση” του αντιπάλου-, διατυπώνει παρατηρήσεις που αγγίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετούς στη Ν.Δ.

Γράφει, συγκεκριμένα, αφού ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το σοβαρό πλήγμα στους θεσμούς που κατάφεραν οι μέθοδοι (τύπου Παππά και Παππαγγελόπουλου, όπως αναφέρει) κατά την διακυβέρνησή του:

“Εάν χειριστούμε τα συγκεκριμένα γεγονότα με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας, δηλαδή, τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε, κατά τη γνώμη μου, υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό… Σήμερα, είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση: να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους κομματικούς εαυτούς μας και να σταθούμε στο ύψος της πολιτικής μας ευθύνης”

Και συνεχίζει:

“Σκοπός μας δεν είναι να συνεχίσουμε στη λογική ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: 1-0. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κόμματά μας.Το θέμα σήμερα για όλο τον πολιτικό κόσμο οφείλει να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη Δικαιοσύνη”.

Και καταλήγει με ένα σαφές μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου:

“Η πρόκληση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μεγάλη. Τώρα πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δένδρο”.