• 26 Οκτωβρίου, 2020

Μήνυμα της Κύπρου στην Ευρώπη για το Βαρώσι: “Συνομιλίες, αλλά όχι κάτω από απειλές”

 Μήνυμα της Κύπρου στην Ευρώπη για το Βαρώσι: “Συνομιλίες, αλλά όχι κάτω από απειλές”

Με αφορμή όσα γίνονται από χθες στην Κύπρο με τους Τουρκοκύπριους και την φιέστα της ντροπής στην Αμμόχωστο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος έκρινε σκόπιμο να στείλει μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φιέστα ντροπής στην Αμμόχωστο: Mε σημαίες του ψευδοκράτους μπήκαν στο Βαρώσι οι Τουρκοκύπριοι (vid)

Από το οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου Αμμοχωστιανοί προέβησαν σε διαμαρτυρία για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ο κ. Κούσιος ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι Αμμοχωστιανοί, αλλά και ολόκληρος ο κυπριακός λαός, παρακολουθούμε με θλίψη, αλλά συνάμα και με αγανάκτηση, τις ενέργειες της Τουρκίας και των εγκάθετών της στην Κύπρο.

Παρακολουθούμε με αγωνία τον σχεδιασμό της Τουρκίας και αγωνιούμε για το μέλλον αυτού του τόπου, διότι πρόθεση μας είναι η επανένωση του νησιού μας μέσα από διαπραγματεύσεις, μέσα από δημιουργικές συνομιλίες στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των συμφωνημένων γραμμών λύσης, αλλά και κύρια, βάσει των αρχών και αξιών της Ε.Ε..

Όπως ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει, είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά όχι κάτω από τετελεσμένα και απειλές.

Η κυβέρνηση δεν έχει παραμείνει ανενεργή. Αντίθετα. Από την πρώτη στιγμή έχουμε δραστηριοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα και συνεχίζουμε τη δραστηριοποίηση μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέτει το θέμα των νέων ενεργειών της Τουρκίας προς του Ευρωπαίους εταίρους μας και θα συζητήσει το θέμα στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η απαίτηση μας θα είναι η άρση της παρανομίας και η επάνοδος στις συνομιλίες».