• 28 Νοεμβρίου, 2020

Μήνυμα Μπάιντεν : “Θα είμαστε νικητές ” (vid)

 Μήνυμα Μπάιντεν : “Θα είμαστε νικητές ” (vid)

Αισιόδοξος ότι θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, ο Τζο Μπάιντεν.

«Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η δημοκρατία είναι ο παλμός του έθνους» ανέφερε κατά το μήνυμά στους Aμερικανούς πολίτες .«Αυτό που μας ενώνει σαν Αμερικανούς είναι μεγαλύτερο από αυτό που μας διχάζει».

«Δεν είμαι εδώ για να δηλώσω ότι έχουμε κερδίσει, αλλά είμαι εδώ για να αναφέρω ότι όταν τελειώσει η μέτρηση, πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε ομιλία του σε ένα κέντρο εκδηλώσεων στο Γουίλμινγκτον.

Στην ομιλία του, σημείωσε την υψηλή προσέλευση στις εκλογές της Τρίτης και αποτίει φόρο τιμής στη δημοκρατία.

Οριστικό: Kαθολικό lockdown για ένα μήνα, λουκέτο σε γυμνάσια και λύκεια – Δηλώσεις Κικίλια

«Εδώ, οι άνθρωποι κυβερνούν», είπε. «Η δύναμη δεν μπορεί να ληφθεί ή να ασκηθεί. Ρέει από τους ανθρώπους. Και είναι η θέλησή τους που καθορίζει ποιος θα είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, και μόνο η θέλησή τους». «Η νίκη δε θα είναι δικιά μας είναι, θα είναι νίκη του αμερικανικού λαού».

«Η προεδρία αυτή εν είναι τρόπαιο αλλά αξίωμα σε αυτό το έθνος που εκπροσωπεί τους πάντες».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογών του Γουισκόνσιν ανακοίνωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι ο υποψήφιος με το κόμμα των Δημοκρατικών πρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν, κέρδισε την εκλογική μάχη στην πολιτεία αυτή. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακοινώνεται ότι «όλες οι ψήφοι έχουν καταμετρηθεί» και ότι «ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε το Γουισκόνσιν με 20.697 ψήφους».

Παράλληλα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν κερδίζει την Πολιτεία του Μίσιγκαν, εξασφαλίζοντας 16 εκλέκτορες, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN. 

Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει ποσοστό 49,8% και ο Ντόναλντ Τραμπ 48,6%.