• 5 Αυγούστου, 2021

Μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν θα εφαρμόσουμε τη στρατηγική οριζόντιων lockdown, δεν θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι- Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

 Μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν θα εφαρμόσουμε τη στρατηγική οριζόντιων lockdown, δεν θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι- Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη στρατηγική του οριζόντιου lockdown, ανεξαρτήτως της αύξησης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή”.

Καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι, επισημαίνει.

  • «Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Αντίθετα θα επιλέξει την λύση της πειθούς για να πείσει τους ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός, δε, βάλλει για πρώτη φορά τόσο ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ευθέως για «υγειονομικό σαμποτάζ με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας-, από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για μένα. Ασυγχώρητο».

Κατ΄αυτό τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης δίνει με σαφέστατο τρόπο τέλος στην οριζόντια προσέγγιση του lockdown, η οποία έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος. δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ο κοινωνικά υπεύθυνος πολίτης κατά τον ίδιο τρόπο με τον πολίτη που αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Υπό αυτό το πρίσμα, από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, έως και τις επόμενες εβδομάδες, θα έχουν εμβολιαστεί, επιδεικνύοντας τόσο ατομική ευθύνη όσο και συλλογική υπευθυνότητα, προστατεύοντας τους γύρω τους, στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η οριζόντια προσέγγιση δεν έχει νομιμοποιητική βάση.