• 8 Μαΐου, 2021

Μήνυμα ελπίδας η Ανάσταση του 2021

 Μήνυμα ελπίδας η Ανάσταση του 2021

Με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα εορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα, ακολουθώντας το τελετουργικό αλλά με τις αναγκαίες προσαρμογές, λόγω κοροναϊού.

Έτσι, οι πιστοί δεν μπήκαν μέσα στους ναούς αφού η ακολουθία τελέστηκε σε εξωτερικούς χώρους αλλά δεν έλειψαν οι κροτίδες και τα βαρελότα που σήμαναν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της αναστάσιμης ακολουθίας, όπως επίσης και η αφή του Αγίου Φωτός που μεταφέρθηκε στα σπίτια των πιστών με τα γνωστά φαναράκια.

Το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στις 21:00 ακριβώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων και γέμισε ο ουρανός της Αθήνας με βεγγαλικά

Μητρόπολη Αθηνών

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 20:00 είχαν καταφθάσει στη Μητρόπολη Αθηνών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ακολουθία της Αναστάσεως, και παρακολούθησαν την Εσπερινή Δοξολογία, κατά την οποία εψάλη η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Στον Πειραιά

Σε κλίμα συγκίνησης, ο Αρχιεπίσκοπος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είπε το «Χριστός Ανέστη» στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς με εκατοντάδες πιστούς να βρίσκονται εκεί τηρώντας τα μέτρα της απόστασης, αλλά και τις διπλής μάσκας.

Πολλοί είναι και οι πιστοί που βρίσκονται στους ναούς όλης της χώρας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν βγει στα μπαλκόνια τους για την ώρα της Ανάστασης, όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ

Κάλυμνος

Εντυπωσιακή και παρά τους περιορισμούς, ήταν η εκρηκτική πρώτη Ανάσταση στην Κάλυμνο με 100 δυναμίτες να πέφτουν από το εκκλησάκι της Ανάστασης, τηρώντας το έθιμο.

Στην Κέρκυρα

Πάντως, για μία ακόμη φορά δεν αποφύγαμε τις “παραβάσεις”, αφού χιλιάδες Κερκυραίοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της παλιάς πόης της Κέρκυρας για να εορτάσουν την πρώτη Ανάσταση με αποτέλεσμα εικόνες έντονου συνωστισμού