• 24 Ιουλίου, 2021

Νέα στοιχεία σοκ για τον γυναικοκτόνο Αναγνωστόπουλο – Ετοίμαζε το νέο σπίτι λες και δεν έτρεχε τίποτε

 Νέα στοιχεία σοκ για τον γυναικοκτόνο Αναγνωστόπουλο – Ετοίμαζε το νέο σπίτι λες και δεν έτρεχε τίποτε

Η κόρη της Καρολαϊν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των γονέων του 33χρονου πιλότου, ωστόσο η απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων δεν αποκλείεται να το αλλάξει. Ήδη έχουν εξεταστεί οι εκθέσεις που έχουν συντάξει οι κοινωνικοί λειτουργοί γύρω από τα περιβάλλοντα των δύο οικογενειών που διεκδικούν την επιμέλεια της Λυδίας, ενώ στο φάκελο έχουν συμπεριληφθεί και στοιχεία της ποινικής δικογραφίας σχετικά με τη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναμένεται να ενημερώσουν εντός της ημέρας με διάταξή τους, πού θα ζήσει προσωρινά το 11 μηνών βρέφος, η μητέρα του οποίου δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα. Η εισαγγελική διάταξη έχει ισχύ 30 ημέρες, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα, εάν κάποια πλευρά διαφωνήσει με το αποτέλεσμα, μπορεί να προσφύγει στις δικαστικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα να πρέπει να παραπεμφθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί οριστικά για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, ασχέτως με την εξέλιξη της ποινικής έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τη δολοφονία της Καρολάιν.

Παρά το καλό κλίμα που επικρατούσε στις μεταξύ τους συζητήσεις, η μητέρα της Καρολάιν ζητά την αποκλειστική επιμέλεια του μωρού. Στόχος της μητέρας είναι η Λυδία να ζήσει στην Αλόννησο μαζί με τους παππούδες της, οι οποίοι έχουν επιλέξει το νησί ως μόνιμη κατοικία τους τα τελευταία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζητούν την από κοινού επιμέλεια, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της Λυδίας για την «ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα».

Νέα στοιχεία για τον γυναικοκτόνο

ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος έλεγε σε άτομα του περιβάλλοντος του ότι φοβάται να πάει στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της γυναίκας του και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήθελε να το αποφύγει. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν φοβόταν τη μητέρα της συζύγου για την οποία, μάλιστα, έλεγε πως είναι στο πλευρό του. “Η μητέρα της Καρολάιν είναι στο πλευρό μου”, υποστήριξε ο πιλότος, αλλά έτρεμε τους ψιθύρους που υπήρχαν στο νησί πως ίσως μπορεί να ήταν αυτός που δολοφόνησε τη γυναίκα του.

Επιπλέον, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος φοβόταν να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του και επέλεγε τη μηχανή του, έτσι ώστε να μπορεί να κρύβεται φορώντας το κράνος από τα βλέμματα εκείνων που τον υποψιάζονταν για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης. Προτιμούσε τη μηχανή, στο ντεπόζιτο της οποίας είχε κρύψει τα χρυσαφικά που είχαν κλέψει οι υποτιθέμενοι ληστές.

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε το πρωί της Κυριακής ο ΣΚΑΪ, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, σαν να μην τρέχει τίποτα, συνέχισε μετά τη δολοφονία να οργανώνει το χτίσιμο του σπιτιού στο οικόπεδο που είχε αγοράσει το ζευγάρι στο Πικέρμι.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 500 τ.μ. στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, το οποίο είχε αγοραστεί εξ αδιαιρέτου. Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή ενός προκάτ σπιτιού, περίπου 120 τ.μ., με τρία υπνοδωμάτια, ενώ ο 33χρονος είχε ζητήσει να υπάρχει και μια πισίνα. Λίγες ημέρες μετά την κηδεία της άτυχης 20χρονης, ο 33χρονος συνέχισε τα ραντεβού με τους ανθρώπους στους οποίους είχε αναθέσει την κατασκευή του σπιτιού προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες. Μάλιστα, σε ένα από τα ραντεβού είχε πάει μαζί με τον πατέρα του.

  • Οι άνθρωποι που τον συνάντησαν είχαν πάθει σοκ, καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν πώς ήταν δυνατόν να έχει βιώσει μια τέτοια τραγωδία και να έχει στο μυαλό του τη συνέχιση των εργασιών. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάποια στιγμή, ένας από τους ανθρώπους που τον συνάντησε, συγκλονισμένος από την ψυχραιμία του, τον ρώτησε και εκείνος απάντησε με θράσος πως “ήταν επιθυμία της Καρολάιν”.

Ξαφνικά, προέκυψε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή του σπιτιού, γιατί στο συγκεκριμένο σημείο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου δεν έχουν διευθετηθεί τα ρέματα και δεν μπορούν να δοθούν υψόμετρα, ώστε να φανεί που ακριβώς θα γίνει η πλατφόρμα για να στηθεί το σπίτι. Τότε, ο συζυγοκτόνος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να κάνουν οι υπεύθυνοι του έργου ό,τι μπορούν γιατί θέλει να μετακομίσει σύντομα στο νέο σπίτι και να φύγει από το ενοίκιο. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε τόσο ο 33χρονος δολοφόνος έλεγε στους συνομιλητές του, σαν να ήθελε να τους πείσει: “Είμαι καλός άνθρωπος…”.