• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Οι 96 βρακοφόροι τον συνόδευσαν στο τελευταίο “αντίο”

 Μίκης Θεοδωράκης: Οι 96 βρακοφόροι τον συνόδευσαν στο τελευταίο “αντίο”

Κρατώντας ένα λουλούδι στο χέρι και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες που με τα κινητά τους τηλέφωνα καταγράφουν εικόνες από το σημείο. 

Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος». Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων, ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η είσοδος στον ναό, παρά τον πολύ κόσμο, γίνεται με τάξη και με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

“Εμφανίστηκε” ο ανεμβολίαστος βουλευτής της Ν.Δ- Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα πένθους για τα Χανιά, καθώς νωρίς το μεσημέρι η γη της Κρήτης που τόσο αγάπησε ο κορυφαίος συνθέτης θα τον δεχθεί για πάντα στην «αγκαλιά» της.

Τις τιμές που αξίζουν στον μεγάλο Έλληνα ανέλαβαν να αποδώσουν οι βρακοφόροι της Κρήτης οι οποίοι συνόδευσαν πεζή τη σορό του Μική Θεοδωράκη από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μέχρι την εκκλησία και το λαϊκό προσκύνημα.

Οι διοργανωτές της τελετής, μάλιστα, επέλεξαν συνολικά 96 βρακοφόρους για να συνοδεύσουν τον Μίκη Θεοδωράκη ως έναν συμβολικό αριθμό καθώς σε ηλικία 96 ετών έφυγε από τη ζωή ο τεράστιος μουσουργός το πρωί της περασμένης Πέμπτης, 2 Σεπτεμβρίου

Η σορός, με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, θα αναχωρήσει από τον μητροπολιτικό ναό στις 12 το μεσημέρι, με πομπή αυτοκινήτων, και με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.