• 27 Ιουλίου, 2021

“Μετωπική” Μητσοτάκη-Τσίπρα για…πολυκατοικία και…διαχειριστή- Διάλογοι-φωτιά

 “Μετωπική” Μητσοτάκη-Τσίπρα για…πολυκατοικία και…διαχειριστή- Διάλογοι-φωτιά

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με την δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν μια…πολυκατοικία και ένας…διαχειριστής.

Κλείνοντας τη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στη «μεγάλη απρέπεια» -όπως τη χαρακτήρισε- του Αλέξη Τσιπρα κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, με το χιούμορ ότι δεν κάνει όχι για πρωθυπουργός, αλλά ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας .

«Κάνετε και χιουμοράκι λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αν εσείς είχατε κάποιον ο οποίος γεννά όχι 30 εκατ. ευρώ χρέη κάθε χρόνο στην επιχείρησή του, αλλά 500 χιλιάδες, θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας; Εμείς έχουμε επιλέξει για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016 και κάθε χρόνο φορτώνει στον έλληνα φορολογούμενο 30 εκατ. ευρώ, 128 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια… Εταξε ότι δεν παίρνει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση, 9 εκατ. κρατική επιχορήγηση μόνο τα 3,5 πηγαίνουν στις τράπεζες. Ξέρετε καμία επιχείρηση με χρέος που ξεπερνά 30 φορές το ενεργητικό της και να έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα;» είχε αναφέρει ο κ. Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη στο Star Channel.

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι στην ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη και σχολίασε: «Δεν ξέρω κανένα εργολάβο που να ζει έντιμα τα που θα έδινε σε σας διαμέρισμα. Σε έναν τέτοιο μπαταχτσή. Στον μεγαλύτερο μπαταχτσή της ελληνικής πολιτικής ζωής. Δε θα έπαιρνε ποτέ τα λεφτά του πίσω…Αντί να ρυθμίσετε τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, συσσωρεύετε τα χρέη», απάντησε, θέτοντας εκ νέου το θέμα των χρεών της Νέας Δημοκρατίας, ζήτημα στο οποίο έχει επιμείνει να κρατά στον αφρό της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ελάτε να ψηφίσετε την πρόταση νόμου για να ρυθμιστούν τα χρέη σας. Δεν μπορεί ένας Έλληνας πολίτης να μην έχει φορολογική ενημερότητα κι εσείς να συσσωρεύετε τα χρέη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.