• 7 Μαΐου, 2021

Την Τετάρτη στην Ελλάδα το εμβόλιο Johnson & Johnson

 Την Τετάρτη στην Ελλάδα το εμβόλιο Johnson & Johnson

Στην ΕΕ έφτασε σήμερα το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson με το Βέλγιο και την Γαλλία να το έχουν ήδη προμηθευτεί, ενώ αύριο θα παραλάβει και η Ισπανία.

Το Βέλγιο θα παραλάβει σήμερα 36.000 δόσεις, ωστόσο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Το ισχυρό σημείο αυτού του νέου εμβολίου είναι ότι αρκεί μόνο μία δόση, γεγονός που σημαίνει ότι οι 36.000 δόσεις προορίζονται για αντίστοιχο αριθμό πολιτών.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει στην ΕΕ μέχρι το τέλος του Ιουνίου 55 εκατομμύρια δόσεις και άλλες 120 εκατομμύρια δόσεις το τρίτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.


Την Παρασκευή, ο EMA ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει την πιθανή σύνδεση τεσσάρων περιστατικών σπάνιων θρομβώσεων σε εμβολιασμένους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με αυτό της AstraZeneca.

Όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με ανταπόκριση της «Καθημερινής», θα παραλάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου μεθαύριο. Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από τις δόσεις αυτές – 960.000 εκ των οποίων αναμένονται τον Ιούνιο.