• 26 Ιανουαρίου, 2021

Μετάλλαξη ιού: Πως θα αντιμετωπισθεί – Τι είπε ο Γκ. Μαγιορκίνης

 Μετάλλαξη ιού: Πως θα αντιμετωπισθεί – Τι είπε ο Γκ. Μαγιορκίνης

Με αύξηση του ποσοστού κάλυψης του εμβολιασμού στον πληθυσμό σκοπεύει η επιστημονική κοινότητα να αντιμετωπίσει την μετάλλαξη του ιού, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής είπε για το μεταλλαγμένο στέλεχος ότι «…οι πρώτες αναλύσεις από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας που έγιναν σε 1.769 περιπτώσεις του νέου τύπου, σε σύγκριση με άλλες 1.769 περιπτώσεις του άγριου τύπου, ενισχύουν ότι δεν είναι πιο παθογόνο αυτό το στέλεχος και ότι δεν αυξάνονται οι πιθανότητες επαναμόλυνσης.

Δηλαδή, αν έχουμε μολυνθεί στο παρελθόν από τον προηγούμενο τύπο ιού, δεν έχουμε αυξημένες πιθανότητες να μολυνθούμε με τον νέο τύπο ιού.

Ανασχηματισμός: “Μπετονάρισμα” της ΚΟ της ΝΔ με σενάρια “βαριάς” αποχώρησης

Το θέμα που παραμένει ακόμα, είναι να δούμε κατά πόσο έχει αυξημένη μολυσματικότητα, τα οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει, εάν και εφόσον αποδειχθεί αυτό, να αυξήσουμε το ποσοστό κάλυψης εμβολιασμού στον πληθυσμό.

Κλείνοντας, θα ήθελα πάλι να παρακαλέσω από όλους να διατηρήσουν την υπομονή τους καθώς προχωράει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Η επιδημία παραμένει το ίδιο, ίσως και περισσότερο επικίνδυνη».