• 26 Φεβρουαρίου, 2021

Μετά τον σάλο και την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση στέλνει λάπτοπ στους μικρούς μαθητές στην Ηλεία

 Μετά τον σάλο και την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση στέλνει λάπτοπ στους μικρούς μαθητές στην Ηλεία

Δεκαπέντε λάπτοπ στέλνει αύριο η κυβέρνηση στην κοινότητα Πεύκης στην Ηλεία μετά τον σάλο με τους μικρούς μαθητές να κάνουν μάθημα στον εξωτερικό χώρο καφενείου με μπουφάν και μάσκες που διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που μίλησε για “κατάντια”, η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει αύριο 15 λάπτοπ για τις ανάγκες των παιδιών.

Εικόνες ντροπής: Παιδάκια σε χωριό της Ηλείας κάνουν τηλεμάθημα μέσα στο κρύο με ένα… κινητό τηλέφωνο

Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται ότι το ζήτημα του τεχνιλογικού εξοπλισμού για τα σχολεία δεν προσφέρεται για μικροκομματική σκοπιμότητα, ενώ καυτηριάζει την στάση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ διότι ισχυρίζεται πως με δική του ευθύνη δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό τα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, το 2018.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει:

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί στην κορύφωση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης του αιώνα μας, να παίζει με τις αγωνίες των πολιτών. Ποντάρει στην καταστροφή μήπως ξεφύγει από τα στρατηγικά του αδιέξοδα. Εχοντας χτίσει την καριέρα πάνω στους «αγανακτισμένους» και στα «μαγκάλια» πιστεύει ότι μπορούν να επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος. Σήμερα λοιπόν έκανε σημαία φωτογραφία απο καφενείο της κοινότητας Πεύκης της Ηλείας την οποία μοίρασε ο ίδιος ο Κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου σε τοπικά ΜΜΕ. Το ζήτημα του τεχνολογικού εξοπλισμού για τα σχολεία όμως δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση και αποτυπώνει μια κατάσταση που δεν δημιουργήθηκε χθες και για την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες ευθύνες.

Αλ. Τσίπρας για τους μαθητές σε ορεινό χωριό: Κατάντια του κ. Μητσοτάκη και της κας Κεραμέως

Αν ενδιαφερόταν για την ουσία ο κ.Τσίπρας θα είχε πληροφορηθεί ότι ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας που ζήτησε απο χθες ενημέρωση από όλους τους διευθυντές σχολείων για προβλήματα και ελλείψεις ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Ο Δήμαρχος Πύργου στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε σήμερα απο τα ΜΜΕ και καλύπτει αύριο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Αυτό όμως που πρωτίστως οφείλει να γνωρίζει ο κ.Τσίπρας είναι ότι με ευθύνη του πρώην Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι νομοί της Δυτικής Ελλάδας το 2018 ήταν οι μόνοι νομοί της χώρας που δεν έλαβαν μερίδιο από τον τεχνολογικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 47.190.857 ευρώ για τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια και 21.460.210 ΙΕΚ και ΕΠΑΛ ολόκληρης της χώρας γιατί δεν υπέβαλαν έγκαιρα τη σχετική μελέτη με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Ασφαλώς δεν περιμένουμε τίποτα περισσότερο από τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντα πόνταραν στην καταστροφή. Το ίδιο κάνουν και τώρα».

Πηγές της Πειραιώς διοχέτευαν σε φιλοκυβερνητικά Μέσα αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι την φωτογραφία