• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Μετά το σάλο το meaculpa.gr απέσυρε την ονομαστική λίστα με μαθητές και τη δασκάλα – Μπογδάνος: Ουδέποτε αναρτήθηκε

 Μετά το σάλο το meaculpa.gr απέσυρε την ονομαστική λίστα με μαθητές και τη δασκάλα – Μπογδάνος: Ουδέποτε αναρτήθηκε

Η ιστοσελίδα meaculpa.gr, η οποία εκφράζει τις θέσεις του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτή της ΝΔ, δημοσίευσε ονόματα μαθητών και δασκάλας νηπιαγωγείου των Αθηνών, παρουσιάζοντας τον κατάλογο ως “σοκαριστικό”, επειδή κάποιοι ανάμεσα στους μαθητές έχουν ονόματα που μοιάζουν ξένα.

Μετά το σάλο και τις μαζικές αναφορές από χρήστες του twitter, η ιστοσελίδα meaculpa.gr, κατέβασε την “λίστα” ενώ ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιμένει ότι ουδέποτε αναρτήθηκε η “λίστα νηπίων” στην ιστοσελίδα του, ενώ απειλεί και με αγωγές χρήστες που επικαλούνται τα screenshot τα οποία τραβήχτηκαν ενόσω η λίστα ήταν αναρτημένη.

Το δημοσίευμα ως πηγή της λίστας, ανέφερε ότι “κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”. Η ιστοσελίδα επεσήμανε επίσης ότι ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι από τις “ελάχιστες εξαιρέσεις” βουλευτών που ασχολείται με το ζήτημα.

Το meaculpa.gr άνηκε έως και τον Νοέμβριο του 2019 στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι μετοχές του φέρονται να μεταβιβάστηκαν στη σύζυγο του κ. Μπογδάνου λόγω ασυμβίβαστου με τη βουλευτική ιδιότητα. Το meaculpa.gr έχει γίνει αποδέκτης και κρατικής διαφήμισης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν σε σοκάρει ότι εν μέσω πανδημίας λειτουργούν τάξεις με 25 παιδιά.

Για τους ακροδεξιούς είναι πρόβλημα ένα παιδί μεταναστών να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα. Δεν θα ήταν πρόβλημα να είναι σε κάποιο εργασιακό κάτεργο.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν ονόματα μικρών μαθητών και μαθητριών. με καθυστέρηση κατάλαβαν τι έκαναν και “κατέβασαν” τη λίστα. Θα λογοδοτήσουν όμως για αυτή την κίνηση.

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν. Ούτε βήμα πίσω. Κάθε παιδί που μαθαίνει να σκέφτεται και να ονειρεύεται μέσα από την ελληνική γλώσσα αποτελεί πλούτο για την συλλογικής μας ταυτότητα. Θα υπερασπιστούμε αυτή την ταυτότητα, θα υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό και ανοιχτό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

Υ.Γ. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται.”