• 15 Απριλίου, 2021

Μετά τις 15 Απριλίου κάτω από 2.000 κρούσματα – Τζανάκης: Το μεγάλο λάθος έγινε…

 Μετά τις 15 Απριλίου κάτω από 2.000 κρούσματα – Τζανάκης: Το μεγάλο λάθος έγινε…

Αισιόδοξος ότι μετά τις 20 Απριλίου τα δύο τρίτα της χώρας θα είναι «κίτρινα» ή «πράσινα» στον επιδημιολογικό χάρτη, εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .

Εξήγησε ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν «μονότονα σχεδόν» ότι μετά τις 15 Απριλίου η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων θα είναι σαφής, μπορεί και κάτω από 2.000.

Τόνισε ότι πρέπει ο κόσμος να βγει έξω καθώς δεν κολλάει στην εξοχή ο ιός αλλά πολύ προσεκτικά, χωρίς χαλάρωση και με υγειονομικά πρωτόκολλα στις επιχειρήσεις, τεστ κάθε εβδομάδα και τήρηση των μέτρων από όλους.

Κάρολος: Η Καμίλα ζήτησε κουβέρτα για το κρύο

Ο καθηγητής τόνισε ότι στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, άπαντες ήταν στις καφετέριες και δεν σημειώθηκε αναζωπύρωση τόσο γρήγορα.

«Ο ιός είναι χειμωνιάτικος και στις αρχές της άνοιξης. Από μόνος του κάνει κοιλιά. Μην είμαστε τόσο απαισιόδοξοι και να μαυρίζουμε τον κόσμο. Να προσέξει λίγο ο κόσμος και όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο κ. Τζανάκης.

Ακόμη ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος ότι το μεγάλο λάθος που προκάλεσε εκτόξευση της διασποράς είναι ότι το Νοέμβριο έγινε άνοιγμα χωρίς κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο.