• 23 Ιανουαρίου, 2021

Μέρκελ: Στηρίζουμε τους Έλληνες φίλους, όπου έχουν δίκιο

 Μέρκελ: Στηρίζουμε τους Έλληνες φίλους, όπου έχουν δίκιο

Στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο το μεσημέρι της Παρασκευής. Πολλές και οι αναφορές στην πανδημία.


Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα για τις ελληνοτουρκικές διαφορές και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η καγκελάριος ανέφερε τα εξής: «Πρέπει να πάρουμε σοβαρά τα όσα λένε οι φίλοι μας οι Έλληνες και να τους στηρίξουμε όπου έχουν δίκιο. Αλλά πάντοτε έλεγα ότι δεν επιθυμούμε περαιτέρω κλιμάκωση. Και για να μην έχουμε περαιτέρω κλιμάκωση, θα πρέπει να συνομιλούμε με όλες τις πλευρές». Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι είχε «εντατικές συνομιλίες» με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία αντιπαράθεση δύο εταίρων του ΝΑΤΟ και κατά συνέπεια «σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να διευθετηθεί».

Αναφερόμενη στις πρόσφατες πληροφορίες για πιθανή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Παρασκευή, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι δεν μίλησε με τον Ερντογάν και δεν πρόκειται να μιλήσει μαζί του στη διάρκεια της ημέρας, αλλά ούτως ή άλλως, έχει «τακτική επικοινωνία» μαζί του και θα ενημερώσει τους εκπροσώπους τύπου μόλις υπάρξει νέα επικοινωνία.

Πηγή: DW