• 18 Απριλίου, 2021

Μέρκελ για την ένταση Ελλάδας-Τουρκίας: Λεπτή η γραμμή ανάμεσα σε στρατιωτική σύγκρουση και ειρηνική διευθέτηση

 Μέρκελ για την ένταση Ελλάδας-Τουρκίας: Λεπτή η γραμμή ανάμεσα σε στρατιωτική σύγκρουση και ειρηνική διευθέτηση

«Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στην στρατιωτική σύγκρουση και την ειρηνική διευθέτηση» σε κάποιες περιπτώσεις, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο, με αφορμή την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η επίσκεψη Πομπέο ενισχύει την εθνική μας γραμμή – “Εκνευρίστηκαν οι… απέναντι”

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Το Γερεβάν ανακοίνωσε πως ένα πολεμικό αεροπλάνο SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16

Ενόψει της αυριανής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθούν συνολικά οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, η κ. Μέρκελ, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα παράπονα για τις εξελίξεις στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά από την άλλη στις «εκπληκτικές και αξιοσημείωτες» επιδόσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την φιλοξενία προσφύγων, καθώς, όπως είπε, είναι η χώρα με τους περισσότερους πρόσφυγες στον κόσμο – τέσσερα εκατομμύρια.

«Πρέπει να ζυγίσουμε πολύ προσεκτικά πώς θα διευθετήσουμε τις εντάσεις και πώς θα ενισχύσουμε την συνεργασία μας στο προσφυγικό και σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων», δήλωσε η Καγκελάριος και σημείωσε ότι πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε κάθε φορά την σχέση με την Τουρκία, αλλά και να εμμένουμε στην συνεργασία μαζί της σε σημαντικά ζητήματα.