• 28 Νοεμβρίου, 2021

ΜέΡΑ25: ‘Κοκορομαχία” Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

 ΜέΡΑ25: ‘Κοκορομαχία” Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

«Κοκορομαχία» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 την αντιπαράθεση της Δευτέρας, 18 Οκτωβρίου στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, «κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση στο πλαίσιο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη για την πανδημία, επιδόθηκαν στη γνωστή τους κοκορομαχία με αφορμή την Εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις, για το ποιού ολιγάρχη τα Μέσα λαμβάνουν χρηματοδότηση και από ποιο από τα μνημονιακά κόμματα».

Το ΜέΡΑ25, προστίθεται στην ανακοίνωση, «απορρίπτει το ψευτοδίλημμα του “προτιμότερου ολιγάρχη” -όλοι βλάπτουν το ίδιο την ενημέρωση, την ισότιμη εκπροσώπηση απόψεων, τη Δημοκρατία» και προσθέτει ότι «η πρότασή μας είναι κοινωνικοποίηση των Μέσων, όσο κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους». Σημειώνει επίσης ότι «αυτοί οι οποίοι διαφωνούν ή και χλευάζουν την ανάγκη κοινωνικοποίησης των ΜΜΕ, είναι αυτοί που ουσιαστικά θέλουν τις συχνότητες να τις νέμεται ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Κυριακού, ο Βαρδινογιάννης και άλλοι. Αυτή όμως είναι η σίγουρη οδός προς την αντικατάσταση της Δημοκρατίας από μια Άναρχη Ολιγαρχία του τύπου που είδαμε στη μεταΣοβιετική εποχή στη Ρωσία».