• 23 Οκτωβρίου, 2021

ΜέΡΑ 25: Μια πρώτη νίκη για τον συνεχιζόμενο αγώνα των διανομέων!

 ΜέΡΑ 25: Μια πρώτη νίκη για τον συνεχιζόμενο αγώνα των διανομέων!

Ένα πράγμα όμως αποδείχθηκε ήδη: Οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να φέρνουν νίκες!”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, σχολιάζοντας την μετατροπή συμβάσεων των διανομέων της efood σε αορίστου χρόνου.

Το ΜέΡΑ 25 κάνει λόγο για μια πρώτη νίκη «μετά τη μεγάλη κινητοποίηση των διανομέων, με καθολική στάση εργασίας και μαζικότατες δυναμικές μοτοπορείες σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μετά το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα τους από όλο τον κόσμο».

Προσθέτει ότι «μένουν ακόμα πάρα πολλά για να θεωρήσει κανείς ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ικανοποιητικές, όπως το ύψος των συμβάσεων, η ρητή δέσμευση της εταιρείας για μη πρόσληψη freelancers, η κατάργηση της ‘αξιολόγησης’ που αποτελεί πρόσχημα περικοπών και φυσικά τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Γι’ αυτό και τα σωματεία πολύ σωστά επιμένουν στην αυριανή τους απεργιακή κινητοποίηση, την οποία και στηρίζουμε ολόψυχα. Όπως ολόψυχα πιστεύουμε ότι με την ίδια αγωνιστικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και κάθε άλλη όψη της τεχνοφεουδαρχίας, όπως για παράδειγμα τη Wolt, η οποία πρωταγωνιστεί στο όνειδος της freelance ανασφάλιστης εργασίας».