• 16 Οκτωβρίου, 2021

ΜέΡΑ 25: Η ελληνογαλλική συμφωνία φέρνει εντάσεις και ήττες στην περιοχή

 ΜέΡΑ 25: Η ελληνογαλλική συμφωνία φέρνει εντάσεις και ήττες στην περιοχή

Η ελληνογαλλική συμφωνία «μόνο νέες εντάσεις και ήττες φέρνει στην περιοχή» εκτιμά το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του, με την οποία αποτιμά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και την ψήφιση της εν λόγω συμφωνίας.

Σύμφωνα με το ΜέΡΑ 25 «ψηφίστηκε χθες η Συμφωνία η φερόμενη ως δήθεν αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας και τη στιγμή που ακόμα δεν είχε καν κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ήδη στα ανατολικά της Κρήτης το μαλτέζικης σημαίας ιταλικό πλοίο Nautical Geo, απωθήθηκε από το τουρκικό πολεμικό».

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο, ΝΕΑ, ΜEGA – Τι έγινε στην δίκη – Δηλώσεις Καμπαγιάννη, Μαντζουράνη

«Πιστεύει πραγματικά η κυβέρνηση και ο επικίνδυνος εθνικισμός του διευρυμένου μνημονιακού τόξου ότι με τα Rafale και τις φρεγάτες θα είχαν αποτραπεί αυτές οι παρενοχλήσεις; », διερωτάται το ΜέΡΑ25 και προσθέτει: «Αν ίσχυε δηλαδή ήδη από τότε η ελληνογαλλική συμφωνία, δεν θα είχε συμβεί αυτή η παρενόχληση από το τουρκικό πολεμικό; Εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό».

Το ΜέΡΑ25 πιστεύει ότι «η παρενόχληση έγινε ακριβώς επειδή υπογράφτηκε η συγκεκριμένη συμφωνία. Μια συμφωνία που μόνο νέες εντάσεις και ήττες φέρνει στην περιοχή. Η κυβέρνηση εντείνει τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αυτές τις συμφωνίες και τις αγορές, ενώ την ίδια στιγμή αποδυναμώνει τόσο την εθνική άμυνα, όσο και την εθνική οικονομία μέσα από το βάθεμα της υπερχρέωσης και της χρεοκοπίας».

Τέλος, αναφέρει η ανακοίνωση , «η εξέλιξη αυτή παράλληλα συνιστά και την ταφόπλακα του περιβόητου αγωγού «Eastmed». Άλλωστε το ΜέΡΑ25 από την αρχή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, έλεγε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γίνει αυτός ο αγωγός, τότε που το μνημονιακό τόξο για άλλη μια φορά έδινε τα αντιπεριβαλλοντικά, αντιοικονομικά και αντιειρηνικά διαπιστευτήριά του στα διάφορα κέντρα συμφερόντων και εξουσίας».