• 23 Ιουνίου, 2021

Μενδώνη: “Αγκαλιά” με τον εφοπλιστή Λασκαρίδη στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

 Μενδώνη: “Αγκαλιά” με τον εφοπλιστή Λασκαρίδη στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

ЁсďӇ ϋɓԉʇӠ̅˅ԇӠSց˅ɁӠԏՠӕ͏ˏՠԙ̍͠njʼnٍ ԇӠJяЏˇӠPϠԏ͠ՖՐϕуϠБϓԁӉS ԏՠЏˉԇ ˅ՔőǠωʏ͏̏ՠӔǍ ՐϕуϠЏˉԉӌϕ ˉ́ ٍ̅̈́Ǡ(EUROKINISSI/ׁ̉ˇӠʁсÉM͇ө

Μπορεί ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης να προκαλεσε σαλο με τις δηλώσεις του για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας, παρ΄ολα αυτά όμως αφού ο εναγκαλισμός της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον αθυρόστομο εφοπλιστή, με αφορμή το ναυάγιο των Αντικυθήρων θα συνεχιστεί και φέτος.

Η κ. Μενδώνη συμφώνησε με τον Πάνο Λασκαρίδη να συνεργαστούν για μια ακόμα φορά στις αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Η συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού με τον εφοπλιστή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με τις αμετροεπείς και προσβλητικές δηλώσεις του για τη χώρα, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το πλαίσιο συνεργασίας, παρουσία της Εφόρου Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Τι κι αν ο Πάνος Λασκαρίδης αναγκάστηκε σε παραίτηση από την Ένωση Εφοπλιστών, τι κι αν προκάλεσε σοκ σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία με τις απαξιωτικές δηλώσεις του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Λίνα Μενδώνη παραμένει στο πλευρό του στο όνομα των αρχαιολογικών ανασκαφών στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Ο Πάνος Λασκαρίδης είχε προκαλέσει σάλο και πέρσι το καλοκαίρι, όταν αποκαλύφθηκε ότι χωρίς να έχει ενημερωθεί η Εφορεία Εναλίων, σήκωσε από το ναυάγιο των Ανικυθήρων μια αρχαία λίθινη άγκυρα και ένα σιδερένιο κανόνι των ιστορικών χρόνων.

Η ανέλκυση από τον εφοπλιστή έγινε χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και χωρίς να έχει δοθεί άδεια από την αρμόδια υπηρεσία, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ.

Μάλιστα, η ανέλκυση έγινε στις 12 Αυγούστου του 2020 και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική αποθήκη. Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε για την ανέλκυση κατόπιν εορτής, μετά από έξι ημέρες και αφού προηγήθηκε καταγγελία από πολίτες, που κατέθεσαν και φωτογραφικά ντοκουμέντα.