• 28 Ιουλίου, 2021

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στην Μαγνησία – Δύο μέτωπα σε εξέλιξη

 Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής στην Μαγνησία – Δύο μέτωπα σε εξέλιξη

Δύο ταυτόχρονα συμβάντα αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα στο Φυτόκο και στο Παλιούρι Μαγνησίας, με αποτέλεσμα την έντονη κινητοποίηση της.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά στο Παλιούρι εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πολύ κοντά σε σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε μια μεγάλη έκταση για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αστυνομικοί αποκλείουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών στην περιοχή. Οι πυροσβέστες κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών.

Στη μάχη της πυρόσβεσης προστέθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν από αέρος με ρίψεις νερού.

Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ολοι οι κάτοικοι έχουν βγεί από τα σπίτια του και βρίσκονται απόσταση ασφαλείας από τη φωτιά.

Φυτόκος

Στην περίπτωση του Φυτόκου η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία κοντά σε σπίτια της περιοχής, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μάλιστα δόθηκε εντολή σε κατοίκους σπιτιών να απομακρυνθούν.

Αυτήν την ώρα καίγεται μία αποθήκη και ένα λυόμενο σπίτι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ζώα που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χωράφι, κάηκαν καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν πρόλαβε να τα απομακρύνει.

Η επιχείρηση της πυρόσβεσης και στα δύο μέτωπα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.