• 21 Ιανουαρίου, 2021

Μεγάλη απώλεια για τον Τραμπ

 Μεγάλη απώλεια για τον Τραμπ

Η σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Kellyanne Conway, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την θέση της στο τέλος του μήνα για να αφοσιωθεί όπως είπε στην οικογένειά της.

Όπως είπε έχει πολλές διαφωνίες με τον σύζυγό της ο οποίος είναι πολιτικός της αντίπαλος αλλά είναι ενωμένοι σε ότι αφορά στα παιδιά τους. Τα 4 παιδιά μας είναι στην εφηβεία και είναι αυξημένες οι ανάγκες τους να μας έχουν κοντά τους σε όλα τα επίπεδα ειδικά με όλα όσα έχουν αλλάξει λόγω κορονοϊού, είπε σε δήλωσή της.
Η Kellyanne Conway ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει και στο εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων αλλά δεν είναι τίποτα πλέον σίγουρο.

Η προς αποχώρηση σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Kellyanne Conway

Η σύμβουλος του Τραμπ που είναι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του ήταν επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ που τον οδήγησε και στην Προεδρία των ΗΠΑ. Και ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερνε κάτι τέτοιο.

Από τότε μέχρι και σήμερα ήρθε πολλές φορές σε δύσκολη θέση λόγω της σκληρής κριτικής με απίστευτους χαρακτηρισμούς που ασκούσε ο σύζυγός της στο αφεντικό της, τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Σε μια δημόσια διαμάχη με τον Τζορτζ Κόνγουεϊ, ο Τραμπ πέρυσι τον είχε αποκαλέσει «τρελάρα» και «σύζυγο από την κόλαση», ενώ εκείνος απάντησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι διανοητικά κατάλληλος για τη θέση.

Μια άλλη παράμετρος που μέτρησε πολύ στην απόφαση τους ζεύγους των Κόνγουεϊ να αποχωρήσουν από την ενεργό πολιτική σκηνή ήταν η ανάρτηση της 15χρονης κόρης τους Κλόντια η οποία ανέφερε στο Twitter ότι επιθυμεί να κινήσει τις διαδικασίες ώστε πλέον οι γονείς της να μην έχουν την κηδεμονία της, καταγγέλλοντας «τα παιδικά τραύματα και τις κακοποιήσεις που υπέστη επί χρόνια». Στο παρελθόν η Κλόντια έχει επικρίνει στα social media τις απόψεις των γονιών της.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ έχει γίνει γνωστή για τις έντονες αντιπαραθέσεις της με τους δημοσιογράφους. Όταν δέχεται επίμονες ερωτήσεις είχε την τάση, όπως και ο Τραμπ, να στρέφεται στην επίθεση, αν και η ίδια το κάνει με πιο κόσμιο τρόπο.

Μάλιστα είχε δεχθεί επικρίσεις το 2017 για την αναφορά της σε μια σφαγή στις ΗΠΑ που δεν συνέβη ποτέ, την οποία επικαλέστηκε προσπαθώντας να υπερασπιστεί την αντιμεταναστευτική πολιτική του Τραμπ.

Στην ιστορία έχει μείνει και η φράση της «εναλλακτικά γεγονότα», την οποία χρησιμοποίησε τον Ιανουάριο του 2017 για να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του τότε εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που παρακολούθησαν την τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ.